Новината за поне два китайски кораба, акостирали във военноморската база

...
Новината за поне два китайски кораба, акостирали във военноморската база
Коментари Харесай

Корабите на китайския флот са първите, които акостират на новия кей на камбоджанската военноморска база, свързана с Пекин

Новината за най-малко два китайски кораба, дебаркирали във военноморската база Ream в Тайландския залив, излезе косвено посредством обява във Фейсбук във Неделя от министъра на защитата на Камбоджа Теа Сейха. В него се споделя, че той е посетил базата, с цел да види подготовката за образование на камбоджанския флот и да ревизира напредъка по построяването на инфраструктура, само че не загатва Китай по име.

Той също разгласява фотоси, показващи камбоджански чиновници с китайския дипломат Уанг Вентиан и обзор на китайски моряци. Най-малко два военни кораба можеха да се видят на фотосите, единият, чиято пътека го разпознава като корветата Wenshan на китайския флот.

Сателитни фотоси, направени в неделя от Planet Labs PBC, оценени от Асошиейтед прес, демонстрират нещо, което наподобява като два китайски военни кораби, дебаркирали в базата. Те подхождат на изображенията, споделени онлайн от Tea Seiha.

Анализът на AP, сравняващ размерите на кораба и изображенията, оповестени от мини...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР