Новината за евентуално увеличаване на войските на НАТО в страните

...
Новината за евентуално увеличаване на войските на НАТО в страните
Коментари Харесай

Унгарците не подкрепят увеличаването на чуждестранните войски на НАТО в страната

Новината за вероятно увеличение на войските на НАТО в страните от Източна и Централна Европа провокира отрицателни реакции от страна на унгарските интернет консуматори.

Днес американският ефирен канал " Скай нюз " заяви, че страните членки на НАТО обмислят основаването на нови бойни елементи от 1000 души в Румъния, България, Унгария и Словакия. Отбелязва се, че новите единици ще бъдат сходни на тези, които съществуват в балтийските страни и Полша.
Съединени американски щати и НАТО отхвърлиха претенцията на Русия Украйна да не бъде одобрявана в Алианса
Съединените щати и НАТО отхвърлят съветските искания да не се позволява участие на Украйна в Алианса. Те предадоха на Русия формалните с...
Прочети повече
" Екипите на НАТО и Съединени американски щати няма какво да търсят в Унгария или Русия! Вървете си у дома! ", написа потребителят Dejo Ach в мненията към публикацията в pestisracok.hu, където е оповестена новината за проектите на алианса.

Някои унгарци свързват засиленото наличие на НАТО в страната с идните парламентарни избори при започване на април, изключително откакто водачът на опозиционната коалиция Петер Марки-Зай съобщи, че участието на Унгария в Европейския съюз и НАТО е гаранция за свободата, сигурността и просперитета на страната.

" Това е остроумен капан. Не руснаците са тези, които заплашват Унгария. Много повече са войските на НАТО, които могат да се намесят във всеки един миг на изборите през април на страната на опозицията ", споделя читателят Бела Бабуч.

Важен миг в украинско-унгарските връзки е въпросът за правата на унгарското малцинство в Закарпатието. Унгарският външен министър Петер Сиярто съобщи по-рано, че тормозът над унгарците от Закарпатието съществено лимитира опцията за каквато и да е помощ от Будапеща за Киев в актуалната обстановка към Украйна. Унгарските консуматори сложиха също под въпрос целесъобразността на поддръжката за Украйна.
Милен Керемедчиев: България е по-слабото звено в източното крило на НАТО
Изоставаме трагично от общата наклонност за повишение на боеспособността на армията спрямо Гърция и Румъния, сподели по БНР Милен...
Прочети повече
" Имаме ли нещо общо с цяла Украйна, би трябвало ли да сме солидарни с тези, които потискат унгарците там? ", написа в мненията потребителят Шандор Тигласи.

Още от ЕВРОПА:
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР