Новината съобщи председателят на Народното събрание Ива Митева. Председателският съвет

...
Новината съобщи председателят на Народното събрание Ива Митева. Председателският съвет
Коментари Харесай

Постоянните комисии в парламента вероятно ще се сформират идната сряда

Новината заяви ръководителят на Народното събрание Ива Митева.

Председателският съвет е разискал тази заран основаването на непрекъснати комисии, само че към момента няма цялостно единодушие по състава им, изясни още Митева.

Настояванията това да се случи идват на фона на апелите за актуализация на бюджета. Желание за сформирането най-накрая на непрекъснатите парламентарни комисии са декларирали всички обединения. Депутатите работят към този момент трета седмица без да са определили членовете на комисиите, което не разрешава разглеждането на импортираните в Народното събрание проектозакони

Липсата на такива комисии спъва доста актуализацията на бюджета. Вчера от ГЕРБ изрично оповестиха, че няма да подпишат празен чек и би трябвало да има мнение на специалисти в отрасловата комисия и да е ясно по какъв начин ще бъдат харчени средствата. Изказване в тази посока направиха и от " ИТН ", които предложиха собствен вид за актуализация. За актуализация упорстват от Българска социалистическа партия и " Изправи се.БГ! Ние идваме ". Вчера и Арман Бабикян от " Изправи се.БГ! Ние идваме! " сложи въпроса и прикани народните представители да се заемат със значителните въпроси, измежду които и промяната в правосъдната система и в частност прокуратурата.

Служебният кабинет приканва към този момент дни наред да бъде направена актуализация на бюджета, с цел да се подсигуряват заплащанията и в идните месеци.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР