Новината бе съобщена от The Verge. Поведението на Илон Мъск в

...
Новината бе съобщена от The Verge.
Поведението на Илон Мъск в
Коментари Харесай

Илон Мъск уволни работници на СпейсЕкс след като се оплакаха от поведението му в Туитър

Новината бе обявена от The Verge.

Поведението на Илон Мъск в публичното пространство от време на време в действителност скандализира. Например преди броени седмици предприемачът разгласява туит с надпис “в случай че имате потребност бързо да си загубите ерекцията ” и съпоставяне сред фотография на Бил Гейтс с емоджито на Епъл, илюстриращо бременен мъж (вж. скрийншота по-горе). 

Скандализираните чиновници на СпейсЕкс, съгласно оповестеното от тях писмо, са представители на “различни спектри от пол, етническа принадлежност, старшинство и механически служби ” и настояват, че “поведението на Илон съставлява източник на разпръскване и позор ”. Нещо повече – те са на мнение, че всеки туит на бизнесмена е “де факто обществено мнение на СпейсЕкс ”. 

Но Гуин Шотуел, президентката на СпейсЕкс, осведоми медиите, че въпросът е друг. Уволнението на инициаторите на писмото е резултат от техния несъразмерен активизъм, който смущава работния развой във компанията. Нещо повече –  други чиновници са се чувствали унизени от тяхното държание, засипвани са с нежелателен спам и са били принуждавани да подпишат документа принудително, без той да отразява техните възгледи.

Неприятният скандал в СпейсЕкс идва на фона на извънредно претрупан интервал за компанията. “Предстоят ни три изстрелвания в границите на 37 часа през този уикенд, би трябвало да поддържаме астронавтите, които сме превозили до МКС, би трябвало още веднъж да приведем товарния транспортен съд “Карго Драгън ” в полетна подготвеност, а откакто получихме екологично утвърждение по-рано през тази седмица, ние сме на ръба да създадем опит за първия орбитален полет на “Старшип ”. Предстои ни да свършим голямо количество сериозна работа и нямаме потребност от този несъразмерен активизъм ”, написа Шотуел в свое писмо към чиновниците.

“Съжалявам за това разпръскване. Моля, фокусирайте се върху задачата на СпейсЕкс и оползотворявайте времето си, с цел да си вършите работата най-добре. Само по този начин ще стигнем до Марс ”, безапелационна е президентката на компанията. 

 

Източник: cosmos.1.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР