Новинарският уебсайт Axios съобщи в петък, че Майкъл Блумбърг се

...
Новинарският уебсайт Axios съобщи в петък, че Майкъл Блумбърг се
Коментари Харесай

Два знакови вестника от световна класа може да сменят собственика си

Новинарският уеб страница Axios заяви в петък, че Майкъл Блумбърг се интересува от придобиването или на Dow Jones - компанията майка на WSJ, владеене на News Corp на Рупърт Мърдок, или на Washington Post, притежаван от Джеф Безос, притежателят на Amazon.

Придобиването на огромен вестник и преди е привличало интереса на Майкъл Блумбърг, в това число New York Times и Financial Times. Ако придобие двата вестника, 80-годишния милиардер ще разполага с трофейна медийна благосъстоятелност, с цел да разпространява политическата си стратегия, като битката с климатичните промени или по-строги закони за притежанието на оръжия, споделиха източници на Reuters.

Майкъл Блумбърг е някогашен кмет на Ню Йорк с три мандата, а през 2020 година се опита да се кандидатира за президент от Демократическата партия. Той управлява и Съвета за нововъведения в защитата при Пентагона.

„ За него това не е просто бизнес. Майкъл Блумберг е политическа персона – кмет и претендент за президент – и сходна благосъстоятелност би...

Прочетете целия материал в cash.bg
Източник: cash.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР