Новинарската агенция припомня честите изявления на Илон Мъск, че планира

...
Новинарската агенция припомня честите изявления на Илон Мъск, че планира
Коментари Харесай

Забраниха на компания на Мъск да тества мозъчни импланти върху хора

Новинарската организация напомня честите изказвания на Илон Мъск, че възнамерява проби на мозъчни импланти за лекуване на парализа и слепота, а в следствие и на затлъстяване, аутизъм, меланхолия, шизофрения, плюс „ бонуси ” като самостоятелно сърфиране в мрежата и телепатия. В последна сметка, споделя Мъск, такива чипове ще трансфорат хората в киборги, способни да завоюват съперничеството с изкуствения разсъдък.

Но към този момент Neuralink към момента чака утвърждение за надалеч по-скромна първичната цел - основаване на механизъм, посредством който парализирани пациенти да могат да споделят посредством компютър, командвайки го с мисълта си.

FDA обаче счита, че рисковете са прекомерно огромни, споделят пред Reuters сегашни и някогашни чиновници на Neuralink. Регулаторът е обосновал отхвърли си с десетки нерешени проблеми на имплантите, с цел да бъдат тествани върху хора -например, литиевата батерия на устройството, дребните проводници, които могат да мигрират към други елементи на мозъка или слагането и премахването на чипа, без да се повреди мозъчната тъкан.

Neuralink, оценена...

Прочетете целия материал в cash.bg
Източник: cash.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР