Нови табели на пловдивските улици дават кратка информация на български

...
Нови табели на пловдивските улици дават кратка информация на български
Коментари Харесай

Красиво! Това са новите табели с имената на улици в Пловдив!

Нови табели на пловдивските улици дават къса информация на български и британски език за значими за българската история и града персони и събития, на които се наименувани. Монтажът стартира от ул. "Найден Геров " и продължава по "Божидар Здравков ", "Константин Фотинов ", "Цанко Церковски ", "Ангел Букорещлиев ", "Цанко Дюстабанов ", "Кръстьо Пастухов ", "Авксентий Велешки ", "Иван Вазов " и "Гладстон ". В рамките на първия стадий от обновлението се планува в дните до Коледа да бъдат сложени 103 осведомителни табели на 26 улици.
"Нови табели ще има във всички региони по предложение на техните кметове. Започваме с най-емблематичните места в центъра на Пловдив, които се посещават от най-вече хора ", заяви шефът на Оперативна програма "Организация и надзор на превоза " Борислав Кръстев.
Той изясни, че на по-късите улици осведомителни табели ще се слагат от двата им края, а на по-дългите пътни прави като бул. "Цар Борис III Обединител " следва монтирането на 17 табели, а на бул. "Шести септември " - 10. Тъй като информацията е адресирана най-вече към пешеходците, местата са съобразени с техния трафик. 
За да има обединен жанр, дизайнът е съгласуван с към този момент инсталирани нови табели в Стария град. Наред с улици в централната градска част като "Петко Д. Петков ", "Райко Даскалов ", "Стефан Веркович ", "Стоян Чалъков ", "Цанко Лавренов ", "Христо Дюкмеджиев, бул. "Христо Ботев ", бул. "Васил Априлов " и "Филип Македонски ", на първия стадий ще се подменят табелите на бул. "Никола Вапцаров " и ул. "Димитър Талев " в регион "Южен ".
Обновяването на осведомителните табели с имената на улиците в Пловдив е в сходство с решение на Общинския съвет, като за задачата бяха отпуснати 50 000 лева Подмяната ще продължи до привършване на сумата, като се планува да бъдат сложени над 300 нови табели.
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР