Нови строги мерки и вечерен час за непълнолетните в община

...
Нови строги мерки и вечерен час за непълнолетните в община
Коментари Харесай

Въвеждат вечерен час в Сунгурларе, заведенията ще работят

Нови строги ограничения и вечерен час за малолетните в община Сунгурларе. Градът е първият в Бургаско, който затвори всички детски градини и учебни заведения поради стремглавия растеж на болни. Врати затвори и локалната администрация.

Ръстът на заболели в общината предизвика въвеждането на по-строги ограничения.

" Ако желаеме да бъдем прецизни във всички правила и условия, трябваше да създадем затваряне на учебните заведения. Знам, че интервалът е подобен, че срокът завършва и т. н., само че здравето на децата и на хората е по-важно ", сподели кметът доктор Георги Кенов.

От учебното заведение в Сунгурларе обаче останали сюрпризирани от неочакваното затваряне. Болните деца и учители не са доста.

" Така е, тъй като ние всяка седмица подаваме информация към РУО Бургас, на ротационен принцип бяхме. Имахме отсъстващи деца, които не е потвърдено, че са заболели с ковид ", сподели Росица Георгиева, зам.-директор на СУ " Христо Ботев " - Сунгурларе.

Въвежда се и вечерен час – малолетните не могат да излизат от 20 ч. вечерта до 6 ч. сутринта без родител.

Само преди дни от COVID-19 умря 22-годишна служителка на Община Сунгурларе, по тази причина чиновниците няма да работят присъствено. Преустановена е и работата на обществените услуги. До края на седмицата затворена остава и постройката на Община Сунгурларе. Всички чиновници към този момент работят от у дома.

Заведенията обаче остават отворени . Според общината там се съблюдават всички ограничения и се набира храна за работещите на първа линя.

" Готови приготвени ястия за дежурните в Спешна помощ, полицията, които са на първа линия. Ограничени места работим ", сподели Емилия Генова, чиновник в заведение.

Въпреки че маските навън не са наложителни, множеството от локалните хора ги носят.

От на следващия ден затварят и всички учебни заведения в Община Поморие. Неучебните дни ще бъдат слети с междусрочната почивка.

Репортер: Давид Сукнаров
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР