Нови сензационни разкрития за грантаджията в тога Калоян Топалов направи

...
Нови сензационни разкрития за грантаджията в тога Калоян Топалов направи
Коментари Харесай

СЕНЗАЦИОННИ РАЗКРИТИЯ ПРЕД BNEWS! Вижте как Топалов и Панов погазват брутално закона с цел овладяване на Темида в полза на олигархията

Нови сензационни разкрития за грантаджията в роба Калоян Топалов направи пред BNews наш меродавен източник от вътрешните среди на Темида.

Оказва се, че подалият оставка към този момент биш началник на Софийски градски съд е осъществявал брутална кадрова политика под диктовката на своя приятел Лозан Панов. Целта на двете протежета на Иво Прокопиев е била преодоляване на основни позиции в главните съдилища у нас.

В директно съдействие с фабриката за подправени вести на олигарха те са правили наказателни акции против неуместни за ползите им магистрати и правосъдни чиновници,a тяхно място са били назначавани подставени лица. Така да вземем за пример Топалов съумява да пробута за свои зам.-председатели в Софийски градски съд съдии от СРС, които нямат нужния към момента стаж за това. Причината за тяхното издигане се оказва съществуването на тесни връзки с шефа по това време на градски съд Калоян Топалов. Едно такова знакова име е това на Биляна Балинова, която е първа аверка на втората му брачна половинка Даяна Цветанова – Топалова. Радостина Данаилова пък е кума на Калоян Топалов, а на сватбата на Даниела Борисова в ролята на кум е „ по случайност” Калоян Топалов.

Наши източници разкриха още, че всички командировани съдии в Софийски градски съд са били отзовани и на техните места са били назначени “подбрани и послушни” съдии от СРС и „ Съюза на съдиите”, които да извършват “спуснатите задачи”.

Например неуместният за Калоян Топалов ИТ експерт на Софийски градски съд инж.Георги Радков беше дисциплинарно уволнен от него единствено тъй като е спрял колата си пред Съдебната палата. Към сегашния миг инж. Георги Радков води правосъдно дело против Софийски градски съд и неговия някогашен ръководител Калоян Топалов за непозволено уволняване и не съблюдаване от страна на Кодекса на труда. По този мотив се свързахме с инж.Ташко Ташев, който към датата на уволнението му, е бил шеф отдел „ Информационни технологии и статистика” и материално отговорно лице на всичката компютърна техника на Софийски градски съд. Пред медията ни той описа, че преди да бъде уволнен по Кодекса на труда е трябвало със заповед да бъде назначена инвентаризация и той да бъда член в Комисията, с цел да съобщи всичко, което му се води. Това нещо не е било направено, което значи, че са били ясно погазени императивни разпореждания, посочени в Кодекса на труда.

На заповедта си за уволняване инж.Ташко Ташев е записал собственоръчно:

„ С изключително мнение. Като шеф отдел „ ИТ” на Софийски градски съд съм материално отговорно лице на цялата компютърна техника, която с освобождението ми би трябвало да предам посредством инвентаризация като съм член на комисията и чиновник на съда. По КТ (Кодекса на труда) за материално виновните лица предизвестието е до три месеца. С освобождението ми не нося виновност за липси”.

След уволнението на инж.Ташко Ташев, със заповед на Калоян Топалов е била осъществена инвентаризация на компютърната техника и са били открити неналичия за 5719 лева, за което Калоян Топалов в качеството си на ръководител на Софийски градски съд е завел правосъден иск против инж.Ташко Ташев в СРС.

Погазването на главните закони и правила на правовата страна точно от хората, призвани да реализират в името на народа правораздаване, както и възприятието им на безотговорност докара до основаването на този циничен модел, по който през днешния ден се ръководи цялата ни страна.
Източник: bnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР