Нови съобщения за поставени взривни устройства са пристигнали на мейлите

...
Нови съобщения за поставени взривни устройства са пристигнали на мейлите
Коментари Харесай

Нова поредица от сигнали за бомби в Скопие, включително до президентската резиденция

Нови известия за сложени взривни устройства са пристигнали на мейлите на 17 обекта в Скопие тази заран, в това число до президентската вила " Водно ", Музея на Скопие, Природонаучния музей, Археологическия музей, Мемориалната къща на Майка Тереза, Градския търговски център и още няколко огромни търговски центъра, Административния съд, хотелите Мариот и Александър Палас, жп гарата и няколко медии, заяви Българска телеграфна агенция. 

" Кабинетът на президента съблюдава напътствията на Министерство на вътрешните работи и използването на общоприети протоколи при сходни условия. Днес президентът Пендаровски ще извършва постоянните си работни отговорности според планувания дневен ред от действия ", се споделя в изказването на кабинета на Стево Пендаровски, представено от портала 360 градуса.

От Министерство на вътрешните работи в Северна Македония оповестяват, че незабавно след постъпилите сигнали са подхванати ограничения и текат антитерористични инспекции.

" Няма да спрем, до момента в който корумпираното държавно управление на СДСМ не си тръгне. Властта към този момент знае какво би трябвало да прави, само че не го прави. Писмото е изпратено от дълго време. Затова през днешния ден би трябвало да падат жертви ", цитира написаното в писмото 360 градуса, една от медиите, където опасността е получена.

Сигналите за сложени взривни устройства в последните месеци са честа процедура в Северна Македония, като най-чести са те във връзка с учебни заведения в Скопие и страната, съгласно ръководещите протичащото се е част от хибридната война.

" Те са безусловно свързани с войната, която се води в Украйна, тъй като преди този момент ги нямаше. Второ, хибридната война, която се води - която включва хакерски атаки, хакерски офанзиви и дезинформация - е на практика нов метод на война. Той има няколко цели: първо, да блокира основни жизненоважни системи в НАТО, Европейски Съюз, страните, които имат западна ориентировка. Втората цел е да се внесе безпокойствие измежду жителите, тъй като се нападат системи, които обслужват огромен брой от тях, и трето, да се сътвори система за дезинформация в страните, която в последна сметка облагодетелства единствено тези, които не желаят да видят нашия район като част от Европейски Съюз или НАТО ", разяснява преди ден министър председателят Димитър Ковачевски.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР