Нови санитарни ограничения влязоха в сила днес в Израел, където

...
Нови санитарни ограничения влязоха в сила днес в Израел, където
Коментари Харесай

За посещение на ресторант, музей или хотел – покажи, че си ваксиниран

Нови санитарни ограничавания влязоха в действие през днешния ден в Израел, където бе регистриран най-големият брой инфектирани от януари макар огромната акция за имунизация против COVID-19, съобщи Франс прес.

Еврейската страна възвърне задължението да се демонстрира уверение за имунизация или негативен тест Пи Си Ар за визити в заведения за хранене, хотели, музеи и библиотеки, както и за присъединяване в културни и спортни прояви. Мярката се ползва и в храмове, посещавани от над 50 вярващи по едно и също време, заяви в официално съобщение здравното министерство, като добави, че магазините и комерсиалните центрове ще могат към този момент да посрещат единствено по един клиент на 7 квадратни метра повърхност, съобщи Българска телеграфна агенция.

Заради повишения брой нови случаи на ковид Израел към този момент възвърне предишния месец някои ограничения, вдигнати през юни, да вземем за пример наложителното носене на маски в затворени обществени пространства и офисите. Вчера здравните управляващи оповестиха за над 8700 нови инфектирани за денонощие - рекорден брой от януари. През юни бяха регистрирани единствено по няколко случая за 24 часа.

Израел бе измежду първите страни, почнали огромна имунизация още през декември с помощта на съглашение с американската компания Пфайзер (Pfizer), която бързо му достави милиони дози в подмяна на данни за действието и успеваемостта на препарата. Това даде опция броят на случаите фрапантно да се понижи, само че през последните седмици заразяванията още веднъж се усилиха с разпространяването на разновидността Делта при неимунизирани и при имунизирани преди повече от шест месеца. Миналата седмица Израел стартира да слага трета доза на хората на 50 години и повече, без значение че Световната здравна организация прикани да се разгласи мораториум върху реваксинирането, с цел да останат повече ваксини за бедните страни, където ваксинираните към момента са малко.

Премиерът Нафтали Бенет разяснява, че слагането на тези дози в деветмилионен Израел няма да накърни международните ресурси и по-скоро ще даде опция да се тества ефикасността на подсилващите дози. Ако обстановката в страната не се усъвършенства, през септември, когато се празнуват редица еврейски празници, може да бъде натрапен нов локдаун, предизвести Бенет. Израел е отчел досега над 950 000 инфектирани с новия ковид и близо 6700 смъртни случая. Повече от 5,4 милиона поданици на страната са имунизирани с по две дози, а към 1,1 милиона - с три.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР