Нови съдове за битови отпадъци ще постави експериментално в Плевен

...
Нови съдове за битови отпадъци ще постави експериментално в Плевен
Коментари Харесай

Нови съдове за битови отпадъци ще бъдат поставени експериментално в Плевен

Нови съдове за битови боклуци ще сложи пробно в Плевен компанията за сметопочистване и сметоизвозване „ Уейст Солюшънс ”.

Новината оповестиха през днешния ден кметът Георг Спартански и шефът на компанията Иво Георгиев. Новите съдове са железни, имат два странични отвора, през които отпадъците попадат в пластмасов резервоар, който е заключен и достъп до него ще имат единствено чиновниците на компанията. Отворите разрешават да се изхвърлят единствено по-малки размери. По този метод ще се предотврати досегашната процедура в контейнерите да попадат строителни боклуци и едрогабаритни предмети, които съществено повреждат пресовъчните механизми на сметоизвозващата техника, за ремонта на която са нужни средства и време. Новите контейнери са монолитни за да не се позволява протичане на бързоферментиращи боклуци от храни.

С новите съдове желаеме да реализираме модерно качество на услугата и по-висока просвета при запазване на чистотата в града, разяснява Георг Спартански. Не на последно място считаме, че ще понижим и средствата за в допълнение хигиенизиране към съществуващите съдове, които средногодишно възлизат на близо 600 000 лв.. Сумата би могла да се употребява за редица други потребни инициативи, разяснява още кметът.

Като начало нови съдове ще бъдат ситуирани в региона на ДКТ „ Ив. Радоев ”, с цел да се тества по какъв начин ще бъдат възприети и употребявани от жителите.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР