Нови рицари ще встъпват в длъжностНа специално събрание днес ще

...
Нови рицари ще встъпват в длъжностНа специално събрание днес ще
Коментари Харесай

Tамплиерите избират ново ръководство

Нови рицари ще встъпват в служба


На особено заседание през днешния ден ще встъпи в служба новоизбраното управление на Ордена на рицарите тамплиери на Йерусалим – Велик Приорат България. XXV Конвент се организира в София и е с интернационално присъединяване. Ще бъде осъществена Аколада – посвещаване в рицарски ранг на новоприети и ще бъдат раздадени награди на заслужилите.

“Велик Приор, заместник-велик Приор и Велик Канцлер – това са трите изборни длъжности. Всички останали велики офицери, а те са 11, ще бъдат назначени от Великия Приор ”, изясни пред “Труд ” настоящият Велик Приор на Ордена у нас генерал-майор (о.р.) проф. доктор Румен Ралчев. Все още не е ясно кой ще заеме тези длъжности. “Естествено, че има спортно начало, естествено е да има упования, само че какъвто и да е изборът на Великия съвет, той ще бъде верният от позиция на това, че всички хора, които са номинирани, имат задоволителни качества, с цел да бъдат на тези позиции ”, изясни проф. Ралчев. По думите му, изборът е канализиран, тъй че да бъдат посочени хора, които имат качества и нужния стаж и благоприятни условия за другите позиции. “Защото тежка е царската корона. Ние сме най-големият Велик приорат на Европа и втори в света ”, означи още проф. Ралчев.

На тържествения обред ще бъдат издигнати в степен Велик Офицер на Храма заслужилите членове на Ордена, съдействали за подсилване на християнските добродетели, икуменизма и благотворителните начинания на Велик Приорат България, а също и нелеката задача по построяването на мостове сред другите вероизповедания. Ще бъде дадена наклонността за развиването на Ордена в идващите три години и доклад за свършеното през миналите.

Гости на Конвента са публични делегации на рицари и дами от Великите Приорати на Германия, Сърбия, Русия, а също и от Командерията в Македония. Те ще бъдат наградени. “Наградите на Ордена се връчват на пролетните конвенти през март, само че тази година се прави малко изключение ”, посочи проф. Ралчев.

Велик Приорат България прави специфична марка


Награждават първия рицар у нас

 Годишна премия в памет на Андрей Баташов ще бъде раздадена за първи път през март 2018 година от Ордена на рицарите тамплиери на Йерусалим - Велик Приорат България. Годишна премия в памет на Андрей Баташов ще бъде раздадена за първи път през март 2018 година от Ордена на рицарите тамплиери на Йерусалим – Велик Приорат България.
Първият тамплиер в България Асен Янев ще бъде награден по време на XXV Конвент на Ордена на рицарите тамплиери на Йерусалим – Велик Приорат България.

“През 2018 година Орденът навършва 900 години. Разработили сме разнообразни типове награди за нашите рицари. Тази година ще наградим рицаря с най-дълъг стаж (16 години) – първия тамплиер в България Асен Янев, със специфичен почетен орден за дългогодишна работа. Ще му бъде даден и извънредно автентичен нов плакет, отдаден на 900-годишнината ”, изясни пред “Труд ” Великият Приор на Ордена у нас генерал-майор (о.р.) проф. доктор Румен Ралчев.

Той заяви, че Велик Приорат България е дал поръчка за извънредно висококачествени медали монети, които се създават в монетния двор.

Очаква се и при започване на 2018 година да бъде пусната в послание марка по отношение на 900- годишнината на Ордена на рицарите тамплиери на Йерусалим. “Създадохме специфични ювелирни значки, с инкрустации, които нашите рицари и дами на драго сърце ще носят, тъй като те са с изключителни художествени качества ”, разясни проф. Ралчев.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР