Нови размирици избухнаха в неделя вечерта в Ньойи сюр Марн,

...
Нови размирици избухнаха в неделя вечерта в Ньойи сюр Марн,
Коментари Харесай

Нови сблъсъци на различни места във Франция и през изминалата нощ

Нови безредици избухнаха в неделя вечерта в Ньойи сюр Марн, в региона на Париж, в департамент Сен-Дени.

Полицията употребява сълзотворен газ, като малко преди среднощ спокойствието в предградието бе възобновено. Прояви на принуждение бяха регистрирани и в други градове макар решението на управляващите да разположат 45 000 служители на реда, които да се грижат за реда. Арестувани са 78 души на територията на цяла Франция.

По време на предходните пет вечери на безредици, подбудени от убийството на 17-годишния Наел от служител на реда, арестуваните бяха общо над 3100. Като цяло неделната нощ бе разказана като „ относително спокойна “ от органите на реда.

Френски кмет, против чийто дом беше ориентиран разпален автомобил, сподели в изявление, че в никакъв случай не е предполагал, че някой ще " заплаши фамилията му със гибел ".
Това е вторият ми мандат като кмет. Бях определен на 29 години в града, в който съм израснал. Никога не съм си помислял да изложа на риск жена ми и децата ми, единствено тъй като съм зает за послужвам на моите съграждани. Всички сме шокирани от случилото се.
Венсан Жанбрюн – кмет на град Л'Eи ле Роз

Роднини на Наел, измежду които и баба му Надя, дадоха изявленията за редица медии, в които приканиха за преустановяване на насилието и за връщане към спокойствието в страната.

На незабавно съвещание по сигурността президентът Еманюел Макрон прикани министрите на вътрешните работи и на правораздаването да вземат ограничения за възобновяване на реда в страната.

Той ще организира в понеделник срещи с над 220 кметове на наранени от размириците градове.
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР