Нови разкрития по скандалната история с кмета на район Витоша

...
Нови разкрития по скандалната история с кмета на район Витоша
Коментари Харесай

Апартаментгейт: Кметът на Витоша е работел в дружеството, от което майка му му купува имоти

Нови разкрития по скандалната история с кмета на регион " Витоша " - Теодор Петков и фамилията му бяха оповестени през днешния ден, 8 септември. Гражданските сдружения, които преди няколко дни оповестиха за нередности към съмнителни покупко-продажби с парцели на Петков, в този момент показват, че той е работел в общинското сдружение, от което майка му се е сдобила с евтини парцели .
Припомняме, че сдруженията желаеха оставката на кмета, като предоставиха на медиите 20 нотариални акта, доказващи покупко-продажбите. Част от парцелите майка му купува от общинското сдружение " Метрострой " ЕАД, когато то е в разпродажба, подарява ги на кмета, а той ги продава в пъти по-скъпо, откъдето напълно законно се снабдява с няколкостотин хиляди лв.. Също по този начин, в годините по-късно, всички от фамилията, в това число и Теодор Петков, се снабдяват с евтини парцели. " До дни ще обявим дата за митинг, защото настояваме Теодор Петков да освободи поста си - не може да чакаме до изборите ", безапелационни са в умозаключение жителите.
" Оправданието на кмета е, че майка му е купила общинските парцели преди той да заеме кметския пост или заместник-кмет да ни насочи да проверим какво е работил преди този момент " , съобщи инженер Васил Николов от инициативния комитет на Владая. При инспекцията жителите попадат на биографията на Теодор Петков, оповестена на уеб страницата на Съюз на демократичните сили. Там е разказано, че преди да почне работа в администрацията на регион " Витоша ", кметът е бил чиновник точно в общинското сдружение " Метрострой " ЕАД и тъкмо от същото сдружение майка му купува парцели на безценица.
Сред тях са е парцел от 868 кв.м. РЗП от постройка в София, за който Actualno.com ви описа преди няколко дни. Той се намира на улица " Обелско шосе ". Купен е за 83 400 лв.. Данъчната оценка обаче е малко над 137 000 лв., а Жанет Петкова - майката на Теодор Петков - купува парцела от " Метрострой " ЕАД. Дружеството е общинско и е в разпродажба, когато става договорката. След това майката и бащата на Петков - Богомил - го дават на сина си посредством подаяние. Той, от своя страна, продава на много по-висока цена - 210 000 евро.
Сходна е историята и на друга договорка. При нея Жанет Петкова купува 540 квадрата за 12 000 лв. още веднъж от " Метрострой " ЕАД. Процедира се по същата скица - родителите го подаряват на сина си, а Теодор Петков продава в последна сметка за 140 000 лв.. Извън тези покупко-продажби са представени и други - на самия кмет, както и на жена му, която купува 54 квадрата в " Борово " на данъчна оценка - малко над 27 000 лв.. Подробности можете да научите в този материал!
По проблема българският министър председател Бойко Борисов беше сбит и на въпрос, подложен от Actualno.com по отношение на Петков и настояването да подаде оставка, той отговори с едно изречение: " Има прокурори и полиция и който е сбъркал, ще си понесе отговорност " .
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР