Нови протести за и против втория лифт над Банско се

...
Нови протести за и против втория лифт над Банско се
Коментари Харесай

Нови протести утре за и против втория лифт над Банско

Нови митинги " за " и " срещу " втория въжен превоз над Банско се чакат на 28 декември, като първият ще бъде на основен път Е-79, а вторият - пред Министерски съвет.

Жителите на Банско и близките обитаеми места още веднъж ще излязат на митинг на основен път Е-79 край Симитли на 28 декември в поддръжка на построяването на втори въжен превоз в курортния град, събщи пред Агенция Фокус Димитър Русков, представител на съдружие " Бъдеще за Община Банско ".

Протестът ще стартира в 10.00 ч, като се чака да участват жителите на общините Симитли, Разлог, Кресна, Струмяни, Благоевград и други.

" Надяваме се, че на следващия ден в Министерски съвет ще се глада точката, касаеща проекта за ръководство на Национален парк " Пирин " и построяването на втори въжен превоз в Банско. Освен това знаем, че в същия ден пред Министерския съвет ще се организира митинг от съперниците на нашето искане, по тази причина взехме решение, като ответен жест, да организираме следващ митинг. С него желаеме да заявим на държавното управление, че чакаме неговото решение ", сподели още Русков.

Той добави, че на място ще бъде взето решение от страна на протестиращите дали още веднъж да бъде блокиран основен път Е-79, както се случи на предходния митинг. На 13 декември жителите на Банско, водени от кметовете в района, затвориха за малко основен път Е-79 край Симитли.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР