Нови превантивни подходи прилагат в Превантивно-информационния център за борба с

...
Нови превантивни подходи прилагат в Превантивно-информационния център за борба с
Коментари Харесай

Нови подходи прилагат в Превантивно-информационния център за борба с наркотичните вещества в Ловеч

Нови превантивни подходи ползват в Превантивно-информационния център за битка с наркотичните субстанции към Община Ловеч. Това се постанова заради трендовете за увеличаваща се приложимост на стимуланти и нови психоактивни субстанции /ПАВ/ най-вече от младежи, а все по-често и от малолетни.

Превантивно-информационният център се стреми да реализира цялостна смяна в метода на мислене на децата и младежите, тъй че да израснат като персони, без да търсят убеденост или бягство във нездравословни за тях поведенчески модели.

Екипът провежда дискусионна среща с представители от лечебен център „ Трамплин “ с възпитаници от девети и десети клас от град Ловеч на тематика „ Вредата от използването на психоактивни субстанции “.



Важни акценти в срещата бяха „ диалог от първо лице “ по метода “връстници оказват помощ на връстници “ на младежи, минали „ пътя на зависимостта “. Чрез персонален образец и на наличен език младежите получават нагледна информация за заплахите от използването на опиати, както и провокациите по пътя на отказването.

Калин Петков - клиничен психолог и психотерапевт, засегна настоящите въпроси за последствията от използването на ПАВ и новите синтетични опиати и показа какъв е профила на потърсилите помощ при тях младежи.

Тревожна наклонност от последните две години е, чеучениците употребяващи опиати, стават дилъри ипродават дрога в учебно заведение. В тази връзка арбитър Йовка Казанджиева срещна аудиторията с рисковете на дилърството, със законовите последствия при развъждане, разпространяване и приложимост на психоактивни субстанции. Сподели и случаи от практиката с коментар „ Тези възпитаници са освен причинители, само че и жертви “.

„ Наркотиците са най-сигурния метод да спреш да бъдеш човек. Най-добрият метод да спреш опиатите, е въобще да не започваш “.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР