Нови правила за кандидат-шофьорите влизат от 15 април. Те са

...
Нови правила за кандидат-шофьорите влизат от 15 април. Те са
Коментари Харесай

Новите правила за кандидат-шофьорите ще свършат в съда

Нови правила за кандидат-шофьорите влизат от 15 април. Те са готови от Изпълнителна организация " Автомобилна администрация " /ИААА/. Първоначално започват за един месец, като по време на тест интервала би трябвало да се преценяват плюсовете и минусите от новия способ при изкарването на шофьорска брошура. Нововъведенията са и при двата типа изпити - теоретичния и практическия.

При теорията ще бъдат отстранени една част от въпросите. Вместо тях на кандидат-шофьорите ще бъдат пускани на таблет интерактивни клипове, а по-късно те ще би трябвало да отговорят на въпрос, обвързван с видеото. Така по-добре ще се реши доколко са готови, настояват специалистите.

Другата оригиналност е, че по време на кормуването маршрутът няма да бъде определян от изпитващия.

Цялата процедура ще се реализира благодарение на таблет, където онлайн ще излиза пътят, по който ще се движи новакът. Преди самия изпит да стартира, кандидат-шофьорът ще би трябвало да избере на инцидентен принцип накъде да кара, а по-късно ще бъде направляван от гласово устройство.

Това прилича системата за навигация, която лидерът на автомобил употребява всекидневно. Алгоритъмът на софтуера е основан по този начин, че на двама изпитвани да не се падне един и същи  маршрут. По този метод субективният фактор ще се отстрани, е замисълът на специалистите.

Според осведомени с изпитите, след въвеждането на новия способ за кормуване няма по какъв начин на едни претенденти да бъдат определяни лесни направления, а други да се борят с по-големи компликации.

" В момента, да не кажа на 100%, само че на 90% курсът минава в региона, в който след това ще се организира изпитът. Само че книжката не важи само за квартал " Овча купел ", да вземем за пример, а за целия свят.

Много постоянно се случва преди да стартира изпитът, инструкторът и претендентът да се договорят - еди кой си да мине по тази улица. Но по този начин новият водач ще вземе тапията и ще се влее в пътния поток без да има нужния най-малко познания и умения ", акцентира изпълнителният шеф на Асоциацията за подготовка на автомобилистите Красимир Георгиев пред Българска национална телевизия. По думите му маршрутът е напълно справедлив когато се задава от електронното устройство - " него не можем да го манипулираме, да го принуждаваме да ни дава лесни направления, да си затваря очите за някои компликации ".

От Съюза на центровете по авто-мото подготовка обаче са на мнение, че претендентите не са готови за изпити с навигационни системи.

" Ние не можем да създадем нещо, което го няма в образователната документи, в образователната стратегия. Кандидатите не са готови по този метод да се образоват, както и да бъдат изпитвани. И това е най-големият проблем сега. Ако това бъде признато, то ще провокира взрив от правосъдни каузи, тъй като е нелегално ", безапелационен е ръководителят на Съюза на центровете по авто-мото подготовка Йонко Иванов, представен от actualno.com.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР