Нови подробности за ужаса с убити кучета край село Айдемир.

...
Нови подробности за ужаса с убити кучета край село Айдемир.
Коментари Харесай

Разследват и духовник от манастир за случая с избитите кучета

Нови детайлности за ужаса с убити кучета край село Айдемир. Един от мъжете, заподозряни за случая, е свещеник от манастир. Припомняме, че следствието по случая стартира в неделя след подаден сигнал на тел. 112. Мъж влачел с електрически скутер вързано с въже тяло на куче.

Установена е самоличността на причинителя, само че той не бил открит на адреса му в селото. Вечерта зоозащитници алармирали в полицията за открити в дере в местността „ Кълнежа “ трупове на възрастно куче и на осем дребни животни, вързани в чувал.

" Причината е, че кучето, майката, е изяла едно яйце от кокошките на манастира. Да се надяваме, че ще има правдивост някаква, този път в действителност “, съобщи природозащитникът Даниела Найденова.

Образувано е досъдебно произвеждане, което се следи от районната прокуратура – Силистра, и се проверява съпричастността на още едно лице към съответния случай. С досегашните данни, с които разполагаме, може би в качеството на подстрекател или помощник, това ще се откри в хода на следствието “, заяви Теодор Желев, представител на Окръжна прокуратура-Силистра, цитират от bTV.

„ Прокуратурата чакаме да се произнесе и тогава ние може да дадем някакво мнение, а в утрешния ден привикваме епархийския съвет да извикаме отец Терапонтий, да се помъчим да стигнем до истината по нашите си пътища “, сподели Негово високопреосвещенство Доростолският митрополит Яков.
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР