Нови подробности за криптоаферата Nexo изнесе зам.-главният прокурор и шеф

...
Нови подробности за криптоаферата Nexo изнесе зам.-главният прокурор и шеф
Коментари Харесай

Нови разкрития за Nexo. Сарафов закова участниците

Нови детайлности за криптоаферата Nexo изнесе зам.-главният прокурор и началник на следствието Борислав Сарафов.

Това е комплицирана скица. Нищо не може да се изясни просто. Тук са нужни с изключение на познанията на закона и познания от финансовата област, от сферата на най-новите модерни IT технологии, разяснява Сарафов.
-->
„ Ние сме адвокати, само че имаме Отдел „ Киберпрестъпления “. Там сътрудниците са минали доста обучителни курсове по тази тематика “, съобщи Сарафов.

„ Водим договаряния с една от най-големите интернационалните одиторски компании, която ще поканим и ще извърши повсеместен одит на въпросната компания. Тук е нужен доста сериозен и акуратен разбор “, сподели той.

" Този разбор ще бъде предоставен на една от най-големите международни компании, които се занимават с тъкмо такива следствия. Имат богат опит и ще търсим точно такова подпомагане. Необходимо е следенето на доста сериозен финансов поток и на IT технологиите “, сподели Сарафов.

Той разяснява четиримата души, които са упрекнати за схемата: „ Техният профил е високо интелигентни, извънредно образовани, приключили най-престижните университети, владеят по няколко езика хора – жители на света. Това не са наркодилърите от „ Обеля “, а едни от най-високо интелигентните и образовани лица. Те са на управителни позиции в компанията, не желая обаче да влизам в конкретика “, съобщи Сарафов.

Той не пожела да удостовери дали Антоний Тренчев е един от разследваните.

По думите му двама души от упрекнатите са в неопределеност. „ Според нас не са в страната, макар че справката на граничен надзор демонстрира, че са тук “, сподели той.

„ Това са жители на света. Светът е дребен за такива хора. Те разполагат с извънредно огромни финансови благоприятни условия, имат жилища по целия свят, може да са на всички места “, съобщи той.

Според него това следствие ще продължи дълго време.

Той отхвърли обвиняванията, че претърсванията са били направени жестоко и съпроводени с принуждение:

„ Това е неуместно. Има доста хора на терен, няма такова нещо, това е надалеч от истината “, сподели Сарафов.

„ В нашето следствие няма нищо политическо. Кой е забъркан, ще се откри занапред, ние работим прецизно единствено по доказателства “, сподели той.

Той не удостовери или отхвърли дали Демократична България в действителност е финансирана от тази компания.

„ Това не е предмет на нашето следствие. Ако въпреки всичко някой политик има отношение към активността на някоя незаконна скица, той ще бъде разпитан “, сподели той.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР