Нови почетни граждани има Община Берковица, научи агенция BulNews. С

...
Нови почетни граждани има Община Берковица, научи агенция BulNews. С
Коментари Харесай

Художник и учен от БАН станаха почетни граждани на Берковица /снимки/

Нови почетни жители има Община Берковица, научи организация BulNews.
С влиятелното звание бе почетен художникът Милчо Спасов. Творецът повече от 40 години популяризира Берковица и Северозапада с изкуството си.
„ Благодаря за званието! Щастлив съм, че пребивавам в Северозападния край, където са родени огромните мъдреци Йордан Радичков и Дико Илиев “, разяснява Милчо Спасов.
За почетен жител бе оповестена и проф. Иванка Гергова, чл.-кор. на Българска академия на науките с претекста, че е посветила огромна част от работата си на действия, свързани с Берковица.
„ Гордея се с това отличие, което ме подрежда до едни почтени българи “, сподели проф. Гергова. Тя подари на общинския съвет книгата си, отдадена на старинната черква "Рождество Богородично " в Берковица.
Освен почетното звание, проф. Гергова получи и дарителско удостоверение от музейния комплекс в Берковица, поради подаяние направено от нея на 8 картини от къщата на Милан Миланов /Революцията/.
Награждаването бе по време на тържествена сесия в постройката на локалната администрация.
Връчени бяха и годишните награди на кмета на общината Димитранка Каменова за принос към Берковица. Носителите тази година са хора, оказали помощ в битката с пандемията, благотворители и спортисти, заели призови места в републикански и интернационалните надпревари.
Отличените са:
-Ротари клуб-Берковица - за подаяние на инсталация за детското поделение на болничното заведение и редица благотворителни кампании;
- Флора Първанова - шеф на Център за социална подкрепа-за принос в битката с пандемията;
- Сибилия Дамянова - шеф на Домашен обществен патронаж, който е доставял топъл обяд на хора в нужда;
- Цветостин Цветков-треньор на ръгби клуб „ Балкански котки “, за триумфите, които носят и развиването на спорта в общината.
Високо оценена от кмета бе и състезателката от националния тим по биатлон-Мария Здравкова. Отличените получиха почетни плакети.

Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР