Нови, по-високи цени на таксиметровите услуги влизат в сила от

...
Нови, по-високи цени на таксиметровите услуги влизат в сила от
Коментари Харесай

Такситата ни сурвакат с нови цени от днес

Нови, по-високи цени на таксиметровите услуги влизат в действие от през днешния ден. Това става с промени в разпоредба 34 от Закона за автомобилните транспорти.
С измененията в наредбата към този момент се дефинира най-малък и оптимален размер на стартовата такса. Тя би трябвало да е в размер от двоен до троен от минималната цена за един километър пробег по съответната цена в обитаемо място.
Така, в случай че досега в София всеобщите цени на първичната такса бяха към 70 стотинки, то с измененията в наредбатa първичната такса става най-малко 1.58 лв. денем и 1.80 лв. през нощта.
А при положение, че превозвачът реши да се възползва от пределната цена за стартовата цена, то броячът ще стартира да регистрира от 2.37 лв. денем и 2.70 лв. през нощта.
В средата на декември таксиметровите превозвачи излизоха на общонационален митинг. Причината за недоволството - нито една институция не обърнала внимание на листата с претенции, импортиран от сектора на 26 ноември в Министерския съвет, в министерствата на превоза и на стопанската система и в Столичната община.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР