Нови, по-строги мерки за контрол на коронавируса по сухопътните граници

...
Нови, по-строги мерки за контрол на коронавируса по сухопътните граници
Коментари Харесай

Гърция затяга още контрола по границите

Нови, по-строги ограничения за надзор на ковид по сухопътните граници на Гърция разгласи през днешния ден представителят на държавното управление на страната Стелиос Пецас, заяви телевизионният канал АНТ1.
Наред с признатите предходната седмица ограничавания за граничния пункт Промахон (Кулата) на границата с България (единственият отворен за туристически трафик), от среднощ във вторник против сряда влизането в Гърция по основни аргументи ще може да се реализира единствено през още пет пункта: Какавя на границата с Албания, Евзони и Кристалопиги на границата със Северна Македония, Нимфеа (Маказа) на границата с България и Кипи на границата с Турция.
Въвежда се условие за гръцките жители с позволение за престой в чужбина и притежателите на персонална карта за гръцки генезис също да попълнят формуляр за локализиране на пасажер (PLF) преди влизане в страната.
Земеделските служащи, които се намират в Гърция и я изоставен преди 4 август, няма да имат право да влязат в страната до второ разпореждане.
Пецас сподели, че епидемиологичната картина по сухопътните граници е усложнена, като в интервала от 1 до 18 юли на Граничен контролно-пропусквателен пункт Какавя са открити 8 позитивни проби за ковид от 866 теста, а на Промахон - 170 от 19 676 теста.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР