Нови остри сблъсъци във Франция между демонстранти и полиция. 13

...
Нови остри сблъсъци във Франция между демонстранти и полиция. 13
Коментари Харесай

Нови сблъсъци във Франция: Редица банки и магазини са опустошени

Нови остри конфликти във Франция сред стачкуващи и полиция. 13 дни продължава националния митинг против пенсионната промяна. Редица банки и магазини са опустошени.

Напрежението избухна за минути на разнообразни места в Париж. Френското разузнаване предизвести за „ митинг възмездие “ към ръководещите, поради прокараната със мощ пенсионна промяна, съобщи btv.

По улиците през днешния ден очевидно е доста огромен броят на черните качулки със закрити лица, чиято единствена цел са разрушения и провокации към полицията. Те още веднъж се вклиниха измежду спокойно протестиращите.

Пак съгласно данни на френското разузнаване през днешния ден е имало към 2 хиляди коренно настроени младежи – анархисти и последователи на крайната левица. Важно конкретизиране - те напълно не са единствено французи, а идват и от други европейски страни. Сериозни конфликти през днешния ден има и в Нант, Рен и Лион.

 

Най-малко 108 служители на реда и жандармеристи са били ранени през днешния ден във Франция, от които двайсетина в Париж по време на конфликти в хода на митингите против пенсионната промяна, съобщи Франс прес, като се базира на френския вътрешен министър Жералд Дарманен.

 

291 души са били задържани в цялата страна, от които 90 в Париж.

 

Дарманен осъди насилието и сподели, че подобен огромен брой на ранени служители на реда и жандармеристи на 1 май е изключителна необичайност в страната.

Един от ранените служители на реда е в съществено положение, откакто е бил ударен с " коктейл Молотов " и лицето и ръцете му са били обгорени, сподели Дарманен.

 

По-рано през днешния ден френски синдикати споделиха, че над 2,3 милиона души са взели участие в митингите и демонстрациите във Франция във връзка Деня на труда и 13-ия общонационален ден на митинги против пенсионната промяна. Според вътрешното министерство в тези прояви са взели участие близо 800 000 души в цялата страна, отбелязва Българска телеграфна агенция.

 

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР