Нови ограничения на скоростта за електрическите тротинетки въвеждат в София.

...
Нови ограничения на скоростта за електрическите тротинетки въвеждат в София.
Коментари Харесай

Големи глоби грозят фирмите за тротинетки под наем

Нови ограничавания на скоростта за електрическите тротинетки вкарват в София. С решение на Общинския съвет водачите на тротинетки нямат право да се движат с повече от 5 км/ч в паркове и пешеходни зони и с повече от 25 км/ч по велоалеите.

„ Забранява се придвижването с повече от 5 км/ч в паркове, градини, пешеходни пространства, като това се ползва софтуерно. Задължаваме фирмите, които отдават 2000 тротинетки чартърен в София, да вкарат тези ограничавания, тъй че автоматизирано посредством GPS на тротинетката да се понижава скоростта ", съобщи Георги Георгиев, ръководител на Столичния общински съвет. Това на процедура значи, че те би трябвало да се бутат.

„ На второ място паркирането в градските пространства ще става единствено на избрани места, които още веднъж са маркирани в софтуера на приложенията. Въвеждаме отговорностите фирмите, които отдават чартърен, да имат грижата да ги събират, когато са безсистемно разхвърляни ". В приложенията ще има опция да се подават сигнали от жители.

Глоби до 1000 лева за всяко настрана нарушаване грозят фирмите, които не вкарат новите условия.

" Софтуерът ще вкара ограничавания, с цел да няма нарушавания ", уточни Георгиев. По думите му жителите няма да бъдат глобявани, а фирмите, защото от тях зависи да приложат новите механически разпореждания.

Той посочи, че глобените нарушавания са 1600 за година и половина, само че единствено можем да допускаме какъв брой повече са те.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР