Нови научни доказателства подкрепят предишни констатации, че приемането на антиоксидантни

...
Нови научни доказателства подкрепят предишни констатации, че приемането на антиоксидантни
Коментари Харесай

Антиоксидантите ускоряват развитието на меланом на кожата

Нови научни доказателства поддържат предходни констатации, че приемането на антиоксидантни добавки може да форсира разпространяването на най-смъртоносната форма на рак на кожата - меланомът.

Изследователи от университета в Гьотеборг, Швеция, добавили нови данни към изследване върху резултатите на антиоксидантите върху развиването на злокачествени тумори. В по-ранна работа с модели на човешки ракови тъкани и проби от мишки откривателите показали, че антиоксидантите могат да ускорят развиването на рак на белите дробове и да ускорят разпространяването на недоброкачествен меланом.

Сега, откакто проучили някои антиоксиданти, които се свързват с митохондриите, екипът е показал спомагателни доказателства, че веществата или не въздействат на растежа на тумора, нито го форсират.

Митохондриите са дребни електроцентрали в клетките, които им обезпечават сила. Много хора имат вяра, че защото антиоксидантите обезвреждат един клас съединения, наречени свободни радикали, които могат да навредят на клетките, те могат да защищават от рак. Това проучване обаче в допълнение демонстрира, че това не е по този начин.

Д-р Кристел Ле Гал Бенеросо от Академията “Шалгренска ” в университета от Гьотеборг изяснява, че те желаят да тестват теорията, че намаляването на производството на свободни радикали в клетките посредством свързване на антиоксиданти към техните митохондрии би могло да защищити от рак. Резултатите обаче не подкрепили теорията.

Напротив, антиоксидантите “нямат резултат, или те утежняват обстановката ”, отбелязва доктор Ле Гал Бенеросо. - При мишки със недоброкачествен меланом туморите нарастват доста по-бързо, в сравнение с при контролните животни, които не са лекувани ”, добавя тя.

“Изследователите заключават, че техните открития демонстрират, че хранителни добавки с антиоксиданти усилват метастазите при недоброкачествен меланом ” и че “антиоксидантите, ориентирани към митохондриите, не попречват прогресията на рака. ”

Екипът още веднъж удостоверил миналата рекомендация, че хората с рак или с висок риск за развиването му “трябва да заобикалят използването на антиоксидантни добавки. ”
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР