Нови милиарди идват от Брюксел, но с тях и нови

...
Нови милиарди идват от Брюксел, но с тях и нови
Коментари Харесай

Нови 6 милиарда средства идват от Европейския съюз

Нови милиарди идват от Брюксел, само че с тях и нови правила по какъв начин да ги харчим. Еврокомисията показва в четвъртък предложенията си за разпределянето на парите по еврофондовете, така наречен "Политиката на доближаване " за интервала 2021-2027 година.

Преди това заместник-генералният шеф в Генерална дирекция "Заетост, обществени въпроси и приобщаване " Адриана Сукова разяснява пред Nova какви средства ще бъдат отпуснати за страната ни по кохезионната политика.

" Средствата за България се усилват с 8% . В момента имаме 8,3 милиарда към 2018 година Това, което предлага Еврокомисията, е 8,9 милиарда ", съобщи Сукова, която е една от двете българки на високи постове в Еврокомисията.

За какви цели ще бъдат разпределени те

"Около 35% би трябвало да бъдат ориентирани към финансиране на по-иновативен напредък, 30% - за по-зелен. Социалният фонд ще насочи най-малко 25%. Той ще бъде напълно фокусиран върху задачата "Социална Европа ", изясни Сукова.

Как хората ще могат да стигнат до тези средства

"Ще се опрости изработването на стратегическите документи. Искаме всеки, който има абстрактен план, онлайн да може да разбере коя е програмата, която би могла да го поддържа, като го финансира ", сподели заместник-генералният шеф.

Още детайлности вижте във видеото.

Вижте още:

„ Блумбърг”: Експерти за думите на Борисов за еврото

Истинската политика на Европейски Съюз за бежанците: Спиране на европари и взаимност

Следете ни на всички места и когато и да е с мобилното приложение на Vesti.bg. Можете да го изтеглите от Гугъл Play и AppStore.

За още настоящи вести от Vesti.bg последвайте страницата ни в Instagram.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР