Нови избори оставят държавата без бюджет, без законопроектите, които трябва

...
Нови избори оставят държавата без бюджет, без законопроектите, които трябва
Коментари Харесай

Георги Свиленски, БСП: Отиването на избори в момента е по-страшно даже от това ГЕРБ да управлява

Нови избори оставят страната без бюджет, без законопроектите, които би трябвало да бъдат признати, с цел да усвояваме парите по Плана за възобновяване и резистентност и редица други проблеми, които без настоящ парламент не може да се вземат решение, това сподели в " Денят стартира " Георги Свиленски.

" Отиването на избори сега е по-страшно дори от това ГЕРБ да ръководи ", съобщи ръководителят на парламентарната група на " Българска социалистическа партия за България ".

Свиленски, който през вчерашния ден получи досието с мандата в президенството, призна, че няма да е лесни:

" Поставиха се доста разграничителни линии, сътрудниците прекрачиха и граници с персонални нападки, уповавам се с договарянията да почистим тези несъгласия. Не може да поставяш условия какъв да е водач на партия, дано всяка партия да си взема решение вътрешно нещата, а за България - да се взема решение на масата за договаряния. "

Лидерът на ПГ на " Българска социалистическа партия за България " не разяснява съответни кандидатури за министър-председател. За следващ път повтори тезата, че името би трябвало да пристигна от " Продължаваме промяната ".

" Нормално е най-голямата политическа мощ да излъчи претендент за министър председател. Много имена се спрегнаха. Нашата позиция по отношение на Кирил Петков е поради дейностите му по изпъждане на съветските дипломати. Кирил Петков самичък даде крачка обратно и към този момент не е претендент. Темата с Асен Василев и другите претенденти чакам " Продължаваме промяната " през днешния ден да ни осведомят. Доколкото знам събота и неделя са имали срещи. "

Кандидатурата на Кирил Петков не стои на дневен ред, счита Георги Свиленски, откакто той самият е направил крачка обратно след изгонването на съветските дипломати и по този начин в действителност е дал опция за договаряния за нов кабинет.

" Надявам се в диалозите да чуем причини - единствено ние не желаеме този или оня не е мотив. Не може един човек или двама да е проблем на съществуването на едно държавно управление. "

Свиленски сподели, че не са говорили за систематизиране на министерства и за структурата на новото държавно управление. Не отговори дали " Българска социалистическа партия за България " ще изискат външно министерство. По думите му първо би трябвало да се обединят за програмата, която е формирана взаимно с " Продължаваме промяната " и " Демократична България ". Остава да убедят и " ИТН ", които не са взели участие в правенето. Иначе съгласно него тематиките Русия и Македония са решени:

" В програмата е записано - полагане на старания за възобновяване на връзките с Руската Федерация. Това демонстрира, че е направено нещо, което би трябвало да се поправя. "

Предвижда се също възобновяване на диалози с всички вероятни снабдители на газ - това включва и " Газпром ". Програмата е написана за шест месеца, което не е период за съществуването на държавното управление, а за решение на проблемите, посочи Свиленски.

Последвайте ни във и
Следете и канала на Българска национална телевизия в YouTube:
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР