Нови фиданки ще бъдат засадени край Панагюрски колонии. Доброволческата инициатива

...
Нови фиданки ще бъдат засадени край Панагюрски колонии. Доброволческата инициатива
Коментари Харесай

Идея за уикенда: В Панагюрски колонии чакат залесители с...

Нови фиданки ще бъдат засадени край Панагюрски колонии. Доброволческата самодейност е дело на Туристическо сдружение „ Боерица ” и планински състезателен клуб SOS. Залесяването трябваше да стане още при започване на април, само че бе отсрочено заради несъответствуващи метеорологични условия.

Тази събота поискалите да се включат в положителното дело ще се съберат в местността Конска поляна, малко над Панагюрски колони. Очаква се да има хора от областите София, Пловдив и Пазарджик, както и локални поданици.

Организаторите прецизират, че фиданките, както и всички подръчни материали, ще бъдат обезпечени от Държавно горско стопанство „ Панагюрище ”.

Събитието е извънредно уместно за деца, които ще имат опция да се научат да се грижат за природата.

Сборният пункт за всички в събота е на площад „ 20 април ” в Панагюрище, в 8:30 часа или на Панагюрски колонии в 09:00 ч., откъдето ще се тръгне към местността Конска поляна.

Акцията ще е двудневна и всички, които не могат да участват в събота, ще могат да се причислят на място в неделя.

Тъй като мястото е извънредно уместно за планинско колоездене, уредниците събират групичка колоездачи залесители. Те ще пътуват с трен, като ще карат към 24 км от Златица до Панагюрски колонии.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР