Нови експлозии оттекнаха в ранния следобед в Киев. Украинската отбрана

...
Нови експлозии оттекнаха в ранния следобед в Киев. Украинската отбрана
Коментари Харесай

Русия започна евакуация на цивилни от Херсон, укранските сили настъпват на юг от Днепър

Нови детонации оттекнаха в ранния следобяд в Киев. Украинската защита е съумяла да смъкна голям брой съветски ракети, заяви в Телеграм кметът Виталий Кличко.

Русия стартира евакуация на цивилното население и назначената от нея администрация от южната украинска област Херсон поради идна украинска атака. Местната власт се поема от съветските военни, според разпоредбите на оповестеното от Кремъл военно състояние, съобщи Българска национална телевизия.

В ход е проведена евакуация на 50-60 хиляди души от четири града на западния бряг на река Днепър, заяви съветският админ на Херсонска област. Негов заместител предизвести локалните поданици, че украинските сили ще подхващат атака в близко бъдеще и прикани хората да се трансферират на левия бряг на Днепър.

" Моля ви да се отнесете съществено към думите ми за оптимално бърза евакуация. Няма да изоставим града, ще се държим до дъно ", сподели Кирил Стремоусов - зам.-ръководител на окупационната администрация в Херсон.

Според Стремоусов защитата в Херсон към този момент сполучливо удържа украинското нахлуване. Властите, назначени от Москва, упрекват Киев, че възнамерява да унищожи язовира Каховка на река Днепър, с цел да провокират наводняване и по тази причина е в ход евакуация на застрашените. За тях са готови рейсове, а къде ще бъдат изпратени - в Крим или в съветските градове, ще се прецизира след това.

Украински представители показват, че евакуацията от Херсон е насилствена за заселването на града " с бойци и предатели ". Според Организация на обединените нации, депортирането на цивилни от окупационни управляващи от окупирана територия се счита за военно закононарушение.

Съветникът на украинския президент Михайло Подоляк уточни, че преди по-малко от месец е имало гала по анексирането на Херсон и действителността може да е мъчителна, в случай че живееш в фиктивен свят. По-рано командващият съветските войски в Украйна военачалник Сергей Суровикин призна, че ситуацията в град Херсон е сложна.

" Неприятелят целеустремено нанася удари по обекти на икономическата, обществената, индустриалната инфраструктура и жилищни здания в Херсон. Наш приоритет е опазване живота на цивилните и нашите военни ", сподели Суровикин.

Беларус стартира обзор на годните за военна работа, само че твърди, че не възнамерява готовност. В страната не престават да идват съветски военни за присъединяване в общата бойна група, основана съгласно Минск, за защита на границата на Съюзната страна.

Източник: struma.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР