Нови два гроба за масови погребения с телата на стотици

...
Нови два гроба за масови погребения с телата на стотици
Коментари Харесай

Нови два гроба за масови погребения с телата на стотици хора“ са открити в Украйна

Нови два гроба за всеобщи погребения с телата на " стотици хора " са открити край североизточния украински град Изюм след изтеглянето на съветските сили от региона. Това разгласи президентът на Украйна Володимир Зеленски в изявление за американската телевизия CBS, в което прикани за усилване на западните наказания против Москва, предава Reuters.

Към сегашния миг съветските управляващи не са коментирали изказванието на Зеленски за откриването на още два всеобщи гроба, само че Москва постоянно отхвърля обвиняванията за осъществяване на жестокости във войната в Украйна.

" Днес получих повече информация... Откриха още два всеобщи гроба със стотици хора... Става въпрос за (малкия) град Изюм ", цитира организацията думите на Зеленски.

" Санкциите би трябвало да продължат. Те ще имат както политическо влияние, по този начин и финансово ", изрази убеденост украинският президент.

След изтеглянето на руснаците от следените от началото на войната територии в Североизточна Украйна, управляващите на Киев откриха огромно всеобщо гробище в гориста околност в край Изюм. В ход е следствие на събитията към гибелта на заровените там – общо 436 души, 17 от които – на бойци.

Миналата седмица завърши ексхумацията на телата. По-голямата част от тях наподобява са починали принудително. Според предварителни данни по тленните остатъци на 30 души са открити следи от изтезания.
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР