Нови близо 33 млн. лв. ще бъдат инвестирани от Министерството

...
Нови близо 33 млн. лв. ще бъдат инвестирани от Министерството
Коментари Харесай

Почти 33 млн. лв. ще бъдат инвестирани в мерки за енергийна ефективност в 19 общини


Нови близо 33 млн. лева ще бъдат вложени от Министерството на районното развиване и благоустройството посредством Оперативна стратегия „ Региони в напредък “ 2014-2020 година в ограничения за енергийна успеваемост в 32 плана на 19 български общини. Проектите са утвърдени по процедура „ Енергийна успеваемост в периферните региони - 2 “ по предпочитана ос 2 на европейската стратегия, оповестиха от Министерство на районното развиване и благоустройството.

В рамките на процедурата бяха подадени общо 52 планови оферти, които бяха селектирани след оценка за административно сходство и допустимост и на техническа и финансова оценка. Предстои подписване на контракти за безплатна финансова помощ с претендентите, чиито планови оферти са препоръчани за финансиране. Одобрени са планове на общините Троян, Златоград, Малко Търново, Крумовград, Белоградчик, Девин, Поморие, Разлог, Свиленград, Нови пазар, Ботевград, Севлиево, Малко Търново, Елхово, Генерал Тошево, Пещера, Карнобат, Попово и Берковица. Проектите включват действия по възстановяване на енергийната успеваемост на многофамилни жилища, здания от общинската и държавната администрация, общинската просветителна, обществена и културна инфраструктура.

Процедурата „ Енергийна успеваемост в периферните региони - 2 “ е продължение на първата мярка за енергийна успеваемост в периферни региони, по която са подписани 170 контракта на обща стойност над 167 млн. лева Приоритетна ос 2 на Оперативна програма “Регионално развитие” 2014-2020 е предопределена да подкрепи осъществяването на ограничения за енергийна успеваемост в публични и жилищни здания в дребни градове - центрове на общини, които дават услуги на заобикалящите ги периферни региони.

Целта е възстановяване на енергийната успеваемост на постройките в целевите територии, което директно ще способства за понижаване на крайното ползване на сила и индиректно – за понижаване на излъчванията на парникови газове. Крайната цел е да се подобрят индикаторите на сградния фонд в дребните градове и надлежно да се увеличи качество на въздуха и изискванията за живот в тях. Решенията за даване на безплатна финансова помощ и за отвод от даване на безплатна финансова помощ в са оповестени в уеб страницата на Министерство на регионалното развитие.
Източник: 3e-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР