Нови 60 млн. лева ще инвестира през тази година в

...
Нови 60 млн. лева ще инвестира през тази година в
Коментари Харесай

60 млн. ще инвестира производител на дървени панели в завода си в Павел баня

Нови 60 млн. лв. ще влага през тази година в завода си в с. Горно Сахране, община Павел баня компания производител на ПДЧ (Плочи от дървесни частици) и ЛПДЧ (Ламинирани плочи от дървесни частици) главно за мебелното произвеждане. Това стана ясно по време на среща на министъра на нововъведенията и растежа Даниел Лорер с Хюсеин Гюлер Директор " Бизнес развиване и нововъведения " в турския холдинг Кастамону Ентегре, световен водач в промишлеността за дървени панели и Чаатай Пийадеджи Изпълнителен шеф на Кастамону България АД.

Тримата разискаха проектите на компанията в страната, като бяха подчертани опциите за планове в научноизследователската и
развойна активност.

Министър Лорер акцентира, че от ден на ден вложители афишират планове да разширят производствата си в страната ни, което е добър сигнал за бизнес средата. Той цитира и данни на Българска народна банка, съгласно които потокът на влезлите в България директни задгранични вложения (ПЧИ) за януари 2022 е позитивен в размер на 188,4 млн. евро. По думите му чистият поток на директните вложения в страната нараства повече от три пъти по отношение на месец януари 2021 година. „ Чуждестранните инвестиции единствено за първия месец на тази година се усилват с 237,1% по отношение на година по-рано “, добави той.

Във фабриката на „ Кастамону България “ АД в Старозагорска област работят 370 служащи и чиновници, само че с обслужващите компании на процедура се обезпечава работа на над 700 индивида.

Предприятието е една от огромните дървообработвателни компании в България и е един от най-големите Инвеститори в района и страната. През 2021 година е призната и инвестиция, осигуряваща опция за съвсем 3 пъти нарастване на продуктивността на труда, 70 нови работни места, понижаване енергоемкостта, понижаване разхода на суровина, повишение

качеството на продукцията, нарастване на производството. В това число е основано и поддържано тополово стопанство на 1000 дка повърхност.
Kastamonu Entegre от която част е и българското сдружение е компания в международен мащаб, с индустриални мощности в 6 страни, с вложения в Румъния, България, Босна и Херцеговина, Русия, Италия и Турция.

Kastamonu Entegre създава 6% от международното произвеждане на ламиниран паркет и е петата по величина компания в света в промишлеността за дървени панели и измежду първите четири производители в Европа. Компанията изнася всяка година в над 100 страни на 6 континента, разпростряли се от Китай до Америка и Австралия до Канада.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР