Нови 21 случая на коронавирус са потвърдени у нас от

...
Нови 21 случая на коронавирус са потвърдени у нас от
Коментари Харесай

Нови 21 с коронавирус у нас от днес, пикът тепърва предстои

Нови 21 случая на ковид са доказани у нас от сутринта досега, с тях общият брой става 163, разгласи шефът на Националния действен щаб ген. Венцислав Мутафчийски. Само в София новите случаи през днешния ден са 18, с което общият брой за столицата става 103. До момента, трима са умрелите и трима са оздравели, като и тримата са изписани през днешния ден.

Средната възраст на умрелите към този момент е 75 години, само че в България сега има 8 индивида сред 20 и 50 години, които са със сериозна симптоматика, означи ген Мутафчийски и категорично акцентира: " Никой в никакъв случай не е твърдял, че този вирус не поразява младежи. Просто смъртността е по-малка при тях. Въпреки това към момента се  наблюдава " едно равнодушие по улиците и централните елементи ". В същото време единствено през вчерашния ден в Италия, за един ден са починали 600 души, даде фрапантен образец той.

Освен в София, по градове  в Бургас са установено още двама инфектирани, контактни на първите двама. Установен е пациент в Пазарджишка област, в град Пещера.

Случай на болен от ковид е потвърден и в столичната болница " Токуда ". Пациентът е малко над 30-години, развил е двустранна пневмония и затова е тестван и за COVID-19, обясни ген. Мутафчийски. По тази причина, болничното заведение се затваря за 24 часа за цялостна стерилизация и определяне на всички контактували с мъжа. След приключването на този период тя още веднъж ще бъде отворена и ще работи. През това време са обезпечени чисти коридори за банкет и оказване на помощ на пациенти на хемодиализа и на родилки. 

Все още не може да се предвижда по кое време ще бъде пикът на епидемията у нас, все още вървим в ниската част на кривата, само че изкачването стартира, сподели още ген. Мутафчийски. Ясно е единствено че пикът следва и че няма да е този месец, по-скоро ще е в края на април или през месец май, добави той.

парати за лекуване на ковид са тествани, няма медикамент, който да оправдае упованията, сподели Мутафчийски на въпроса дали оказва помощ хининът на заболели с коронавирус-инфекцията.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР