Новград. Успешно приключи благотворителната инициатива, организирана от НЧ Христо Ботев“

...
Новград. Успешно приключи благотворителната инициатива, организирана от НЧ Христо Ботев“
Коментари Харесай

Благотворителен базар събра повече от 4000 лева за малката Нури

Новград. Успешно завърши благотворителната самодейност, проведена от НЧ „ Христо Ботев “ в Новград, оповестиха уредниците на акцията. В акцията се включиха стотици поданици от община Ценово. Своята съпричастност и поддръжка заявиха и доста новградчани, които живеят и работят в Германия и Англия. На родителите на двегодишната Нурджихан Басриева публично беше връчена сумата от 3930 лв. и 50 евро. Събраните финансови средства авансово бяха прочетени и разказани от петчленна комисия. Кутията с даренията публично беше отворена в наличието на ръководителя на читалищното настоятелство Тодорина Тодорова и на ръководителя на Общинския съвет в Ценово Георги Георгиев. Той даде парична сума от името на общинската администрация и локалния парламент. Кметът на Новград Диана Копчева връчи плика със средствата, събрани по време на акцията.

Двегодишната Нури е родена с голям брой малоформации в региона на сърдечно-съдовата система и вътрешните органи. Досега дребното момиченце е претърпяло пет извънредно комплицирани и продължителни хирургически интервенции. Със сигурност предстоят още две интервенции, с цел да завърши първият стадий от лекуването на детенцето.

Досега интервенциите са се правили в болница „ Пирогов “ в столицата. Независимо че хирургическите интервенции се поемат от Здравната каса, са нужни доста спомагателни финансови средства за консумативи и за пътешестване. В превод на български името на двегодишното момиченце значи безоблачен лъч. „ От сърце изричам нашата благодарност и признателност на всички, които подкрепиха нашето дете. То ни е първата рожба и се надяваме да създадем всичко допустимо Нури да се развива обикновено и да пораства дружно с другите деца “, през сълзи показа разчувстваната майка Хюлия.

Благотворителната акция мина под мотото Мартеница купи и положително направи! “. Читалищните служащи в продължение на един месец съумяха да изработят и да продадат близо 750 мартеница. Жест на добротворство направиха и учениците от ОУ „ Христо Ботев “ в Ценово, които предоставиха сумата от 675 лв., събрани също от продажба на мартеници. Инициативата беше подкрепена и от членове на пенсионерския клуб в Тръстеник.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР