Новата звезда на британския тенис Ема Радукану може да пропусне

...
Новата звезда на британския тенис Ема Радукану може да пропусне
Коментари Харесай

Проблем за Ема Радукану преди Уимбълдън

Новата звезда на английския тенис Ема Радукану може да пропусне домашния шампионат от Големия шлем Уимбълдън, откакто получи травма в първия си мач от шампионата на трева в Нотингам. 19-годишната тенисистка, която сензационно завоюва купата на Ю Ес Оупън като квалификантка през септември предходната година, изиска ранен медицински таймаут поради болки в лявата страна на тялото, след което се отхвърли при резултат 4-3 в първия сет в интерес на съперничката ѝ Виктория Голубич от Швейцария.

Световната номер 11 призна, че към момента не знае дали контузията ще ѝ попречи да играе на Уимбълдън в края на месеца. "Мисля, че разтегнах мускул. Не съм сигурна какво се случи, неприятен шанс. Ще би трябвало да мина скенер и по-късно ще забележим каква е обстановката. Нямам визия за Уимбълдън. Може да е просто конвулсия, който се оправя за няколко дни, само че не мога сама да си слага диагноза ", разяснява след това Радукану, за която това е трето отричане заради травма от началото на годината.

Младата британка, която дебютира в професионалния тенис точно в Нотингам преди година, има физически и игрови проблеми след огромния си триумф в Ню Йорк, като от края на Откритото състезание на Съединени американски щати, където тя записа 10 следващи победи, тя не е спечелил повече от два следващи мача.

Уимбълдън 2022 ще се организира в интервала 27 юни - 10 юли.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР