Новата задача, която здравните власти са си поставили в очакване

...
Новата задача, която здравните власти са си поставили в очакване
Коментари Харесай

Кунчев: Ще се осигурят повече интензивни легла за пациенти деца


Новата задача, която здравните управляващи са си сложили в очакване на нова вълна инфектирани с делта разновидността на ковид, е да обезпечат повече кревати за тежки случаи на деца с COVID-19. Това заяви пред Българска национална телевизия основният здравен държавен контрольор Ангел Кунчев. Той предвижда, че при четвъртата вълна, броят на хората, които ще стигнат до болница, ще е доста огромен. Има забавен феномен – като тежест въпреки всичко делта разновидността е по-лек от другите, само че заради това, че визира доста хора, това няма да се усети.

На експертна среща през вчерашния ден в Министерството на здравеопазването е набелязано следващото въвеждане на ограничавания поради нарастването на броя на инфектираните. Преориентирането на политиките към по-младите е заради обстоятелството, че те са по-податливи на Делта разновидността. В момента най-високата заболяемост е във възрастовата група сред 20 и 40 години.

По думите на Кунчев лечебните заведения могат да поемат до 6-7 хиляди пациенти с COVID-19, с доста добра организация и специфични старания могат да бъдат обхванати 8-9 хиляди, само че при по-големи бройки ситуацията ще е доста мъчно. Основен проблем е неналичието на медицински личен състав, а не на съоръжение. Има идеално оборудвани цели здания, в които няма кой да работи, акцентира Кунчев.

Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР