Новата учебна година в Националното училище по изкуствата Добри Христов

...
Новата учебна година в Националното училище по изкуствата Добри Христов
Коментари Харесай

Варна отново се посрами: Заради незавършен ремонт първият учебен ден в Музикалното училище ще е ... на 8 октомври!

Новата образователна година в Националното учебно заведение по изкуствата " Добри Христов " във Варна трябваше да стартира на 25 септември. Но това не се случи, тъй като ремонтът, който към този момент лиши децата от естествен първи образователен ден, към момента продължава.

Новата дата за формален старт на образователната година е 8 октомври, оповестиха разочаровани и обезпокоени родители. Съобщението е качено на уеб страницата на НУИ, познато на варненци повече като Музикалното учебно заведение. Припомняме, че ремонтът, който стартира още през февруари, е по Оперативна стратегия " Региони в напредък " и е на стойност 3,6 млн. лева, от които 3,1 млн. лева са от Европейския фонд за районно развиване и 549 000 лева национално съфинансиране.

Засега пояснение за съответната причина за неспазваването на периодите няма. Не е ясно и дали изпълнителят, който закъснява с обекта ще бъде глобен по някакъв метод. Отделно от това, някои от родителите на възпитаниците на Музикалното към този момент са настроени, че последното отсрочване на началото на образователните занятия, може да се окаже като нищо предпоследно. Гаранция няма, оплака се майка на възпитаник пред " Петел ". 

Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР