Новата трибуна Бесика на стадион Локомотив в Пловдив получи одобрение

...
Новата трибуна Бесика на стадион Локомотив в Пловдив получи одобрение
Коментари Харесай

Потвърдено: Отварят трибуна „Бесика“

Новата естрада " Бесика " на стадион " Локомотив " в Пловдив получи утвърждение да бъде въведена в употреба и ще може да одобри почитателите на " черно-белите " за първия домашен мач на отбора за пролетния дял от футболната Първа лига, заяви за Българска телеграфна агенция кметът на регион " Южен " Костадин Язов, който дава отговор за строителството на " Лаута ".

Язов посочи, че по-рано през днешния ден оглед на оборудването е предходна Държавната приемателна комисия, която не е установила нередности и е открила, че обектът е кадърен за прилагане и следва да издаде акт 16 и позволение за потребление.

По този метод почитателите на Локомотив ще могат да влязат на новата " Бесика " за дуела с Ботев Враца, който е в неделя (12 февруари) от 16:45 часа.

Както Българска телеграфна агенция осведоми, поради строителните действия по естрада " Спортклуб " и Южната естрада на стадиона секторът за посетители на " Лаута " краткотрайно ще бъде на Централната естрада на оборудването.

Той към този момент е самостоятелен и също ще може да бъде употребен за първия формален дуел на Локомотив за 2023.

Междувременно стана ясно, че на следващия ден ще бъде гласувано Ботев (Пловдив) и Локомотив (Пловдив) да получат по близо 16.5 млн. лева за стадионите си.

Това предложение внасят от ГЕРБ на сесията на Общински съвет.

То ще е компромисният вид да се завършат стадион „ Христо Ботев “ и „ Локомотив “.

Сумите ще бъдат разпределени в 3 бюджетни години, каквото бе и първичното предложение.

Припомняме, че строителят на „ Колежа “ изрази подготвеност да влага незабавно и да си получи парите от Община Пловдив разсрочено без лихви.
Източник: novsport.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР