Новата социална министърка в кабинета на Николай Денков Иванка Шалапатова

...
Новата социална министърка в кабинета на Николай Денков Иванка Шалапатова
Коментари Харесай

СКАНДАЛ: Новата соц. министърка начело на схема, подобна на HelpKarma, която взриви държавата?!

Новата обществена министърка в кабинета на Николай Денков Иванка Шалапатова може да се окаже на върха на скица, сходна на тази, взривила страната – HelpKarma, приключила с обвинявания за притежателя на платформата, набираща дарения за заболели деца (и до през днешния ден – б.р.) Констатин Кънчев. Пирамидата бе отворена след журналистическо следствие, от което стана ясно, че се вършат големи отчисления от даренията за финансирането на компанията и частните воаяжи на част от шефовете й.
Какво се случва във връзка с новия обществен министър, разкри през днешния ден някогашният народен представител от Българска социалистическа партия, а в този момент гравитиращ към „ ЛЕВИЦАТА! “ Георги Кадиев.
„ Вчера слушах по бТВ първото изявление на новата обществена министърка, която обясняваше по какъв начин ще „ влага лидерския си потенциал “. Прегледах ГФО на фондация „ За нашите деца “, която тя до предходната седмица е управлявала.
Прилагам фотография на Отчет за паричните потоци за 2021. Получени дарения: общо 2 745 000 лева Изплатени заплати и осигуровки: общо 1 813 000 лева Или 66% от дарените средства отиват за заплати и осигуровки.
Отчетът не е задоволително подробен- какъв брой чиновници, какви заплати, включват ли заплатите разноски за външни консултанти и така нататък Но на мястото на донорите бих задавал доста въпроси.
Особено като се има поради, че главният източник на финансиране е страната (46% от всички доходи 2021) “.
Очаква се отговор и от обществения министър. А в това време през парламентарните питания, отправени от депутатите към членовете на кабинета, стана ясно, че има пресни доклади за финансирането на НПО-та и куп фондации и организации от другите ведомства, за които Lupa.bg навреме ще ви осведоми.
Източник: 7dnibulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР