Новата система за пътуване в градския транспорт в София поражда

...
Новата система за пътуване в градския транспорт в София поражда
Коментари Харесай

Как се пътува с новата система в градския транспорт на София?

Новата система за пътешестване в градския превоз в София поражда и много въпроси. От центъра за градска подвижност обясниха по какъв начин работят новите карти.



Трети ден от въвеждането на новата система, а въпроси не липсват. Най-голямото неодобрение на хората е поради прекъсването на месечните карти за метро и за една линия на наземния градски превоз. От Центъра за градска подвижност обясниха, че по този метод подтикват потреблението на годишни карти от пасажерите, като съгласно тях по този начин излиза и по-евтино. А новите билети " 30+ " и " 60+ ", които изместиха хартиеното билетче, в действителност разрешават безкрайно прехвърляне.



" Имаме два типа карти. Sofia City Card - тя е пластмасова и в нея могат да се зареждат както " 30+ ", по този начин и " 60+ ", само че наложително единствено от единия тип билети. По-евтината карта, която е на книжен притежател и се назовава Sofia City Card Ultra Light - тя е 80 стотинки и в нея могат да се заредят отново по настрана или " 30+ " или " 60+ ". Купуват се еднократно - едната е малко по-нетрайна, тъй като е върху книжен притежател, отново е с чип, отново по същия метод се употребява ", изясни Пламен Църноречки, шеф на дирекция " Маркетинг и стопанска активност " в ЦГМ.



" С карта пътувам и по някой път с билетчета, ето в този момент да вземем за пример съм на билетната система и към момента се ориентирам ".

Българска национална телевизия: Как ви се виждат нещата? Има ли някакви проблеми, с които сте се сблъскала?

- Досега не съм имала проблеми, регистрира всичко обикновено.

Колкото до наложителното валидиране на картите и санкцията от 3 лв., която грози всеки, който не го направи, от Центъра за градска подвижност обявиха, че ще бъдат толерантни към пасажерите и първите седмици и даже месеци няма да глобяват.

Приканват обаче хората да бъдат виновни и да го вършат, тъй като това ще разреши да бъдат усъвършенствани разписанията в градския превоз и по думите им - да стане по-удобно за пътешестване.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР