Новата сграда на полицейския участък в Хитрино бе официално открита

...
Новата сграда на полицейския участък в Хитрино бе официално открита
Коментари Харесай

Министърът на вътрешните работи откри новата сграда на полицейски участък в Хитрино

Новата постройка на полицейския сектор в Хитрино бе публично открита през днешния ден. Лентата прерязаха министърът на вътрешните работи и кметът на Хитрино Нуридин Исмаил.

На церемонията участваха още зам.-главният секретар на Министерство на вътрешните работи Стоян Темелакиев, заместник-министърът на вътрешните работи Михаил Златанов, шефът на ОД на Министерство на вътрешните работи - Шумен ст. комисар Ялчън Расим, регионалният шеф на Шумен Стефан Желев, служители на реда, пожарникари и други публични лица.

Старата постройка на полицейския сектор в Хитрино бе разрушена, откакто в ранната заран на 10 декември 2016 година в региона на гарата в обитаемото място дерайлира влакова комбинация, пренасяща пропилен и пропан-бутан.

Операцията, която организира Министерството на вътрешните работи в Хитрино, единадесет дни и нощи, беше изпълнена от пожарникари, спасители, служители на реда, жандармеристи и специалисти и това беше тест за дейностите при рецесии и бедствия на министерството.

" Оценката, която давате вие и хората, които живеят тук е такава, че ние сме изпълнили нашите отговорности ", сподели на церемонията по откриването на новата постройка на полицейския сектор.

Той напомни, че при случая седем души са изгубили живота си, а 29 са били ранени. " Повече от 50 къщи бяха разрушени, включително и постройката на полицейския сектор в Хитрино и ние сме признателни, че за четири години ни беше предоставена постройката на Младежкия дом - с цел да не престават чиновниците от полицейския сектор в Хитрино да обезпечават сигурността и публичния ред на територията на общините Хитрино и Венец, които са с 14 обитаеми места, с повече от 34 000 поданици.

" Надявам се сътрудниците, влизайки в новата постройка, да работят при тези по-добри условия и да покачат успеваемостта и резултатите ", уточни Терзийски.

Средствата за построяването на новия полицейски сектор са по разпореждане от 12 декември 2016 година на Министерския съвет, като отпуснатите средства бяха в размер на близо 560 000 лв.. Реализирането на този план обезпечава нужните условия за работата на нашите чиновници, добави министърът на вътрешните работи.

Пред публицисти той означи, че на доста малко места в страната могат да се видят тези условия за работа - независими стаи и компютри, достъп до осведомителните системи на Министерство на вътрешните работи и изрази вяра чиновниците да работят при спокойна атмосфера. Районите на общините Хитрино и Венец, които обслужва полицейският сектор, се характеризират със относително ниска престъпност, с малко сигнали за нарушение на публичния ред.

" Нека да е умерено и приветливо ", добави Терзийски.

Общата сума за възобновяване на Хитрино след железопътния случай преди близо четири години възлиза на над 20 млн.лв. " Като строителство до два месеца е планувано да приключат дейностите в детската градина, а до три - в главното учебно заведение ", сподели пред публицисти кметът на Хитрино Нуридин Исмаил.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР