Новата седмица в САЩ дойде с новината за напускането на

...
Новата седмица в САЩ дойде с новината за напускането на
Коментари Харесай

Затварянето на границата между САЩ и Мексико заплашва търговия за $1,7 милиарда на ден

Новата седмица в Съединени американски щати пристигна с новината за напускането на министърът на вътрешната сигурност Кирстен Нилсен. Все още съответни аргументи за това решение не са посочени, а в пост в Twitter президентът Доналд Тръмп я изпрати с: " Искам да й благодаря за работата ".

Оттеглянето на министъра от своя страна ускори полемиките към възможното затваряне на границата сред Щатите и Мексико. Тази тематика беше близка на ръководеното от Нилсен министерство, което постоянно попадаше под рецензиите на президента през последните седмици.

Доналд Тръмп не един път е упреквал институцията, че не може да се оправи с нелегално преминаващите границата мигранти. В същото време американският президент разгласи, че обмисля да затвори границата със съседката на Съединени американски щати, с цел да се оправи с това.
 Как Тръмп подвигна цената на авокадото с 34% за един ден
Как Тръмп подвигна цената на авокадото с 34% за един ден

Президентът заплашва да затвори границата с Мексико, главен снабдител на авокадо в Съединени американски щати

През фискалната 2018 година приблизително над 1000 души на ден са минавали от Мексико в Щатите, а предварителните данни за 2019 година демонстрират, че този брой пораства.

Затварянето на границата сред двете страни обаче ще има резултат и върху двустранната търговия, която се пресмята на артикули и услуги за жестоко 1,7 милиарда $ дневно.

Какво значи това като брой? Според инфографика на онлайн платформата Statista над 210 хиляди коли минават през границата сред Съединени американски щати и Мексико. Това включва и над 20 хиляди камиона и железопътни контейнери.
 Infographic: U.S.-Mexico Cross-Border Trade is Worth US$1.7 Billion per Day | Statista You will find more infographics at Statista
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР