Новата седмица ще започне със слънчево време в по-голямата част

...
Новата седмица ще започне със слънчево време в по-голямата част
Коментари Харесай

Валежите спират, градусите в Пловдив се покачват

Новата седмица ще стартира със слънчево време в по-голямата част от страната. Преди обяд над Западна България облачността ще стартира да се раздира и понижава, след обяд – до най-вече слънчево време. През целия ден над източната половина от страната облачността ще е забележителна, купеста и купесто-дъждовна и на доста места ще превалява временен дъжд, съпроводен с гръмотевици. През нощта против вторник преваляванията ще спрат и облачността ще се раздра и намалее. Ще духа слаб до сдържан северозападен вятър. Максималните температури ще са сред 25° и 30°, в София – към 27°.
Прочетете още
Над масивите от Западна България ще доминира слънчево време с краткотрайни нараствания на облачността, само че ще е съвсем без превалявания. На изток облачността ще е забележителна, купеста и купесто-дъждовна и на доста места ще има валежи, в обособени региони – съпроводени с гръмотевици. Ще духа сдържан северозападен вятър. Максималната температура на височина 1200 метра ще е към 21°, на 2000 метра – към 14°.

Слънчево ще бъде и в Пловдив. Очаква се градусите да варират сред 17 и 31, не се предвиждат превалявания.

Над Черноморието облачността ще е забележителна, купеста и купесто-дъждовна и тук-там ще има краткотрайни превалявания. Ще духа до сдържан северозападен вятър. Максималните температури ще са 24°-27°, близки до температурата на морската вода. Вълнението на морето ще бъде 1-2 бала.

През идващите дни времето ще бъде най-вече слънчево с краткотрайни нараствания на облачността, във вторник и сряда не са изключени изолирани краткотрайни превалявания. Ще е съвсем безшумно, в сряда за малко в Дунавската низина и Горнотракийската равнина ще духа до сдържан вятър от запад-северозапад. Температурите ще се покачват, оптималните в четвъртък ще са сред 32° и 37°. В петък ще е слънчево и горещо, само че след обяд и през нощта против събота над Западна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и тук-там ще превали временен дъжд, съпроводен с гръмотевици. През почивните дни през страната ще премине леден атмосферен фронт. С увеличаване напразно от северозапад ще прониква студен въздух, температурите ще се намалят с 5-6 градуса. От запад на изток ще се развива купесто-дъждовна облачност, ще има краткотрайни превалявания и гръмотевични стихии, вероятни са и градушки.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР