Новата руска орбитална станция, проектирана от ракетно-космическата корпорация Енергия, няма да

...
Новата руска орбитална станция, проектирана от ракетно-космическата корпорация Енергия, няма да
Коментари Харесай

Новата руска космическа станция ще бъде "вечна"

Новата съветска орбитална станция, проектирана от ракетно-космическата корпорация Енергия, няма да има период на валидност, демонстрират документи на корпорацията, разгласени от осведомителната организация РИА Новости. Срок на валидност ще имат модулите на станцията, които ще се подменят от време на време. Ръководителят на съветския Институт за галактическа политика Иван Мойсеев съобщи, че в случай че един модул е извършил своето предопределение и се заменя с различен, станцията става " безконечна ".

Русия има богат опит в построяването на орбитални станции, само че за всяка до момента има избран период. Първоначално галактическата станция „ Мир “ е трябвало да се употребява в продължение на пет години, само че тя е работила в продължение на 15 години /1986-2001/, Международната галактическа станция (МКС) е имала период на валидност 15 години, само че станцията е в употреба към този момент 26 години и се обмисля опцията за нейното потребление до 2030 година Възможността орбитална станция да трае постоянно в никакъв случай не е била премисляна преди.

Заместник-главният дизайнер в енергийната корпорация Владимир Соловьев съобщи през октомври, че новата орбитална станция ще наподобява като станция " Мир " след построяването и ще има най-малко пет модула. Новата станция би трябвало да бъде по-голяма от " Мир " и съветската част на МКС, а позицията й в орбитата на височина 400 км и под ъгъл 98 градуса би разрешила наблюдаване на цялата повърхнина на Земята, изключително на Арктика и Северно море.
 
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР