Новата програма на правителството, насочена към бежанците от Украйна, чиято

...
Новата програма на правителството, насочена към бежанците от Украйна, чиято
Коментари Харесай

Хотелите в Банско отказват да участват в новата програма за бежанци

Новата стратегия на държавното управление, ориентирана към бежанците от Украйна, чиято финансова рамка беше сведена до 15 лв. за нощувка и изхранване, накара доста хора да изоставен България.

Само в Банско, където е най-голямата бежанска общественост в Благоевградска област, през последните дни от огромните хотели към по-малки туристически обекти и частни жилища са изведени над 300 индивида. Висококвалифицираните украинци поемат към Западна Европа, само че бедните и болните нямат разновидности. Стресът е голям, споделят доброволци и хотелиери.

Близо 2000 са бежанците в Банско, като не престават да идват още. Някои поемат назад към Украйна, други - към страните, в които престоят им е обезпечен при по-добри условия, споделя с болежка Анна Бангеева, украинка, живееща от години в региона и началник на доброволческия център:

" Всички бежанци, които са в Банско, са разместени. Около 200 индивида сме разместили благодарение на хотелиерите, на частни къщи за посетители. Обаждахме се на всички. Не е съответно това понижение на цената ".

Само един от по-големите хотели, в който са настанени близо 200 бежанци, е траял контракта по програмата.

Единствената причина този огромен хотел да продължи програмата е човешката съпричастност, само че единствено за един месец, прецизира шефът Мария Атанасова и споделя, че едвам покриват загубите, които до този миг са над 30 %.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР