Новата председателка на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен планира

...
Новата председателка на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен планира
Коментари Харесай

Урсула фон дер Лайен ще нощува в сградата на Еврокомисията

Новата председателка на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен възнамерява да живее в дребен апартамент, ситуиран тъкмо до офиса ѝ в Брюксел, вместо да наема апартамент, оповестяват от нейния екип пред Агенция Франс Прес.

Шефът на Европейска комисия няма публично жилище – факт, който разгневи предшественика на Фон дер Лайен Жан-Клод Юнкер, който се оплака на немски вестник, че е заставен да живее в хотел против 3250 евро на месец, напомня БНР.

Вместо това германката ще употребява 25 квадратни метра стая до офиса ѝ на 13-ия етаж на постройката на Комисията „ Берлемон “, в която ще спи през седмицата. Така тя ще последва сходна процедура като министър на защитата на страната си, когато спеше в офиса си в Берлин и се връщаше при фамилията си в Хановер през уикенда.

Според еврочиновник, непосредствен до Фон дер Лайен, престоят в строго охраняваната „ Берлемон “ ще спести от средства за защита на настрана жилище. Нейното непрекъснато жителство постоянно е било и остава Хановер. Освен заплатата си от 28 000 евро на месец, Урсула фон дер Лайен получава средства за жилище в размер на 4185 евро. Не е ясно дали тя ще продължи да се възползва от тези пари, до момента в който живее до офиса си. Тя би трябвало да встъпи публично в служба през ноември.

По-рано тази година Юнкер разкритикува неналичието на публична резиденция, като настоя, че не може да кани международни водачи в хотелската си стая.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР