Новата политика за поверителност на Apple, пусната с iOS 14.5,

...
Новата политика за поверителност на Apple, пусната с iOS 14.5,
Коментари Харесай

Рекламодателите намаляват инвестициите в платформата на Apple

Новата политика за дискретност на Apple, пусната с iOS 14.5, принуждава приложенията да желаят позволение за следене на потребителите и да бъдат по-прозрачни за това по какъв начин те употребяват техните данни. Решение, което провокира недоволството на компании, профилирани в онлайн маркетинга и рекламата, измежду които и колоси като Фейсбук.

Повечето обаче нямат различен избор, с изключение на да одобряват новото статукво, от боязън да не изгубят толкоз значима част от пазара като потребителите на iPhone. Въпреки че имаше опити да се заобиколят тези ограничавания, те не бяха сполучливи, написа. В Китай, да вземем за пример, сътвориха нова система за следене, само че реакцията на Apple беше толкоз брутална, че блокира приложенията, които я използваха.

Фактът, че разработчиците са минали през обръча на Apple, обаче не значи, че нищо не се е трансформирало. Първите изследвания демонстрират, че по-голямата част от хората не желаят да бъдат проследявани. Фирма Branch Metrics декларира, че единствено 33% от потребителите са се съгласили да бъдат проследявани в менюто, което се появява при първото пускане на приложение.

В резултат на това приложенията получават по-малко данни. Това от своя страна въздейства върху качеството на показваните реклами и затова върху тяхната успеваемост, мотивирайки рекламодателите да бягат.

Според отчет в The Wall Street Journal рекламодателите към този момент понижават вложенията в платформата на Apple и я усилват в огромния й съперник Android. Данните идват от измервателната компания Tenjin Inc, която демонстрира, че харчовете за реклами за приложения за iOS през месец юни са спаднали с една трета. От друга страна, разноските за приложения за Android са нарастнали с 10% за същия интервал.

Запитани за смяната, една от аргументите, показани от цифровите рекламодатели, е неналичието на " подробни данни ", които вършат рекламата в iOS по-ефективна. Цената за реклама е висока, само че фирмите считат, че това е целесъобразно от качеството на рекламите, които са се посочили на целевата публика.

Сега това към този момент не е допустимо или най-малко не със същата точност. Ако потребителят е изискал да не бъде проследен, той няма да спре да вижда реклами, само че в този момент може да не е толкоз заинтригуван от тях. Те може да са от артикули, които не са свързани с последното му търсене или страниците, които той е посетил. Основната причина хората да разрешат да бъдат проследени е точно, тъй като по този метод те могат да открият продуктите и услугите, от които в действителност се нуждаят.

Безспорно е, че поверителността на потребителите се е подобрила с тази мярка на Apple. Но като я внедри, компанията направи своята платформа доста по-малко привлекателна за промишлеността, а също и за потребителите. Това е сложен баланс и към този момент Android може да е най-големият победител. 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР