Новата пленарна седмица на депутатите ще започне с поредния опит

...
Новата пленарна седмица на депутатите ще започне с поредния опит
Коментари Харесай

ГЕРБ пак ще опита да наложи като закон повече извънреден труд

Новата пленарна седмица на депутатите ще стартира с следващия опит на болшинството да прокара измененията в трудовото законодателство, съобщи БГНЕС.
Новите текстове в Трудовия кодекс са втора точка от дневния ред, а част от тях плануват повишение на изключителния труд от 150 на 300 часа, нарастване на интервала на отчитане на сумарното пресмятане на работното време, както и разширение на обсега на еднодневните трудови контракти. Срещу това обаче се разгласи опозицията от Българска социалистическа партия, която на два пъти, употребявайки процедурна хватка с поискана поименна инспекция на кворума, съумя да прекъсне съвещанията и да отсрочи разглеждането им. От Българска социалистическа партия се заканиха да употребяват всички парламентарни средства, с цел да стопират приемането на текстовете.
 Българска социалистическа партия саботира кворума в Народното събрание поради готвени промени в Кодекса на труда Българска социалистическа партия саботира кворума в Народното събрание поради готвени промени в Кодекса на труда
Народното събрание завърши предварително днешното си пленарно съвещание. Причината беше липса на кворум, която беше открита с поименна...
В рамките на пленарното съвещание депутатите ще гласоподават още смяна в състава на Комисията по енергетика, както и ще ратифицират Споразумението за даване на възмездни консултантски услуги " Подкрепа за териториална декарбонизация " сред Министерството на енергетиката и Международната банка за възобновяване и развиване.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР