Новата мутация на коронавирус може да донесе надежда вместо паника.

...
Новата мутация на коронавирус може да донесе надежда вместо паника.
Коментари Харесай

Немски експерт: Новият вариант на COVID-19 може да се окаже коледен подарък и да го превърне в обикновен вирус

Новата разновидност на ковид може да донесе вяра вместо суматоха. COVID-19, породен от разновидността Омикрон от Южна Африка, към момента се счита за не толкоз рисков, само че в това време наподобява по-заразен.

Именно тази композиция, съгласно специалисти, може най-сетне да реалокира инфекцията в категорията на елементарните вируси.
Moderna с самопризнание за неефективност на имунизациите поради Омикрон, финансовите пазари с мигновена реакция
Финансовите пазари реагираха мълниеносно през днешния ден, откакто основният изпълнителен шеф на Moderna Стефан Бансел предизвести, че е малко...

„ Ако се потвърди, че Омикрон предизвиква по-лека форма на болестта, това би било подарък за Коледа “, сподели немският здравен специалист и възможен идващ федерален здравен министър Карл Лаутербах.

Es wäre wirklich ein vorgezogenes Weihnachtsgeschenk, wenn Omicron leichter verliefe. Bei so vielen Mutationen wäre es aber denkbar. Aber Vorsicht: was dagegen spricht: in SA sind nur 6% Ü65 alt. Deutschland ältestes Land Europa mit vielen chronisch Kranken
— Karl Lauterbach (@Karl_Lauterbach)

Той обаче прикани към нерешителност и уточни, че е належащо да се изчака, с цел да се види по какъв начин държанието на вируса по отношение на възрастните жители.

Експертът се базира на, в която южноафриканската лекарка Анжелик Кутзи декларира, че признаците на новия вид на вируса са необикновени, само че леки.
Новият вид Омикрон: какво се знае дотук
Първият случай на болест с новия вид на ковид B.1.1.529, по-известен като Омикрон, бе регистриран в Ботсвана. Оттогава мутац...

Тя е и ръководител на Южноафриканската здравна асоциация и се твърди, че е първата, показала опцията за нов вид на вируса, откакто пациенти в Претория са я посетили с много необикновени признаци на вируса.

В пациентите тя не е забелязала другояче типичната загуба на аромат или усет. Повечето от тях са млади, здрави мъже, които се оплакали от мощна отмалялост. Около половината от тях били неимунизирани. Но в Германия са загрижени за резултатите на разновидността върху възрастни хора с съпътстващи болести.

Лаутербах показва, че в Южна Африка единствено шест % от популацията е на възраст над 65 години. Германия, въпреки това, е страната с най-възрастното население в Европа и доста хронично заболели. Южна Африка разгласи откриването на новия вид с научното име B.1.1.529 в четвъртък. Световната здравна организация (СЗО) ги класифицира като „ доста тревожни “.

Превод и редакция: Тодор Беленски

Още от ИНТЕРЕСНО:
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР